Home > Bästa silvergruveaktierna att köpa i december

Bästa silvergruveaktierna att köpa i december

Silvergruvsaktier har haft ett tufft 2021. I takt med att silverpriset sjönk, föll också aktiekursen för silvergruvbolag. Är dessa företag attraktiva vid nuvarande värderingar?

Silver är en av de mest intressanta metallerna, eftersom den har en unik kombination av användningsområden – den är både en industriell- och ädelmetall. Den industriella användningen av silver täcker många industrier, till exempel bilindustrin (används för att tillverka elfordon), telekommunikation (5G), och energi (solpaneler).

Även om den mestadels är känd som en ädelmetall, kommer mer än hälften av efterfrågan på silver från industrier. Detta beror på att silver har värdefulla egenskaper, såsom formbarhet, duktilitet, reflektivitet och den högsta ledningsförmågan av alla metaller.

Priset på silver började året på lite över $27, och nu handlas det i $22-området, nära årets lägsta. På grund av den pågående svagheten har silvergruvbolag också sett sina aktiekurser falla.

Är det dags att dra nytta av de billigare värderingarna? Om så är fallet, är här tre silvergruvföretag att överväga i december: Gatos Silver, Pan American Silver och Fortuna Silver Mines.

Gatos Silver

Gatos Silver är ett av silvergruvbolagen som inte såg sin aktiekurs falla så mycket under 2021; den är ned cirka -11%. Företaget driver gruvan Cerro Los Gatos i Mexiko, och den grundades 2009.

De flesta analytiker är positiva till aktiekursen. Av de 9 analytiker som täcker företaget har 8 utfärdat köpbetyg och 1 har utfärdat ett säljbetyg. Ingen analytiker har en säljrekommendation.

Pan American Silver

Pan American Silver är ett kanadensiskt företag från Vancouver som driver gruvor i Kanada och Central- och Latinamerika. Deras nettovinst förväntas fördubblas till 2025, och de verkar för närvarande med en bruttovinstmarginal på 42,90%, högre med sektorns median med 40,65%.

Fortuna Silver Mines

Fortuna Silver Mines är ett kanadensiskt företag med huvudkontor i Vancouver. De sysselsätter över 1 200 personer och grundades 1990.

Företaget utforskar och utvinner ädelmetaller och basmetaller i Latinamerika, i länder som Peru, Mexiko och Argentina. Deras aktiekurs har fallit mer än -50% de senaste tolv månaderna, men nedgången gjorde bolaget attraktivt ur ett värderingsperspektiv.

Detta är ett exempel på ett företag som verkar med en bruttovinstmarginal högre än sektorsmedianen (38,47% mot 30,50%). Dessutom är P/E-talet på 6,67 mycket lägre än sektormedianen på 15,69. Därför kan kontrariska handlare överväga den attraktiva värderingen trots nedgången i aktiekursen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto