Home > Begränsad invandring blir en röd linje för Storbritannien i kommande förhandlingar med EU.

Begränsad invandring blir en röd linje för Storbritannien i kommande förhandlingar med EU.

Storbritanniens premiärminister Theresa May har satt den första av sina röda linjer inför Brexit-förhandlingarna.

Ett stopp för fri rörlighet över gränsen från EU indikerar, enligt Bloomberg News, att hon är villig att lämna unionens inre marknad.

Ministrarna som möttes vid premiärministerns rekreationsbostad Chequers var överens om att Storbritannien ska söka ett skräddarsytt avtal med EU på sina egna villkor snarare än att utgå ifrån avtalen med Norge eller Kanada.

Regeringen kom också överens om att det inte krävdes någon omröstning i parlamentet för att utlösa formella diskussioner om ett utträde.

The Guardian rapporterade på onsdagen att Theresa May inledde sitt arbete efter sommarledigheten, genom att klargöra för sina ministrar att ”Brexit betyder Brexit” och att man kommer fokusera på att se till så att Brexit fungerar för alla.

Man sade även att man helt bortser från ett Skottländskt veto att stanna kvar inom EU.

På torsdagen presenterade Storbritannien industrisiffror, och inköpschefsindex steg till 53.3 i augusti, klart över förväntningarna på 49.0 enligt Bloomberg News prognosenkät.

Vi har på Tradingportalen följt utvecklingen noggrant under och efter Storbritanniens folkomröstning, och den brittiska ekonomin har visat förvånansvärt starka makro siffror, och således inte uppvisat den dystra vy många hade förväntat sig.

GBPUSD (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto