Home > Begränsad potential för EURUSD

Begränsad potential för EURUSD

EURUSD fortsätter att köpas och säljas med en budton varje gång marknaden drar tillbaka. Ända sedan ECB ingrep verbalt och försökte få EURUSD att sjunka har paret inte närmat sig 1,20.

Ett intressant perspektiv på EURUSD-paret är att, om vi använder en 10-årig genomsnittlig avvikelse och dollarns riktiga FX-kurs pekar EURUSD:s långsiktiga ekvilibrium punkter på 1,30. Detta stämmer överens med IMF:s åsikt att den gemensamma valutan är för svag jämfört med aktuellt överskott i regionen.

Alla dessa uträkningar har gjorts med normala ekonomiska förhållanden i åtanke. Samtidigt har 2020 visat att externa faktorer som COVID-19 kan förändra saker omedelbart.

Kan euron fortfarande stiga under 2020?

Växlingskursen för EURUSD är den mest bevakade på FX-marknaden. Detta är det huvudsakliga valutaparet för privata konton tack vare reducerade spridningar och relativt hög volatilitet. Många investerare tillskriver volatiliteten på EURUSD till finansiella marknader – det finns ett talesätt som säger att om EURUSD inte rör sig rör sig inget annat.

Med detta I åtanke var 2020 ett spännande år. Paret steg från 1,07 till 1,20 på mindre än tre månader. Dessutom skedde detta under de mest olikvida månaderna under året – sommarmånaderna.

Framöver, mot slutet av handelsåret, lär oktober inte ge något nytt på EURUSD-fronten. ECB kommer troligtvis vänta tills i december innan de expanderar sitt program för kvantitativa lättnader, medan Fed väntar på valresultatet i USA. Därför lär EURUSD-paret troligtvis ligga runt 1,16-1,18 och eventuellt drivas högre av prat om finansiella stödpaket i USA.

Dollarns roll som en säker valuta spela en viktig roll för EURUSD-paret. Om marknaderna, och då framförallt aktiemarknaderna, inleder en riskaversiv trend kommer dollarn antagligen stiga. Därför får EURUSD det svårt att stiga i en riskaversiv miljö.

Många researchbyråer tittar nu bortom 2020, och konsensus börjar träda fram angående en högre EURUSD. Vissa anser att 1,25, och till och med 1,30 är möjligt under de kommande 12-15 månaderna. Detta drivs framförallt av en svagare USD snarare än en stark euro.

Oavsett framtida potential är de kortsiktiga förväntningarna att EURUSD kommer konsolidera fram tills det amerikanska presidentvalet och beslut från ECB. Vad som sker efter det är där pengarna verkligen ligger för långsiktiga EURUSD-investerare!

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto