Home > Beijer Alma B står inför rekyl

Beijer Alma B står inför rekyl

Beijer Alma B som är en internatonellt verksam industrigrupp med inriktning mot komponenttillverkning och industrihandel hade en uppgång med närmare 100 procent under 2010 där kursen var uppe på 174 kr som högst vid årsskiftet.

Under 2011 har aktiekursen fallit med 23 procent till nuvarande notering på 133 kr. Bakgrunden till nedgången består av höjda råvarupriser, en stark krona och utvecklingen i Japan där händelserna skapat komponentbrist. Bland råvaror är det speciellt stora prisuppgångar på koppar och plastråvara som påverkat bolaget negativt.

Tekniskt sett befinner sig aktien i en fallande trendkanal, men i en fortsatt stigade trend på lång sikt som definieras av det längre glidande medelvärdet på 200 dagar. Under juni månad föll aktien med hela 13 procent, men vände upp vid golvet av trendkanalen i slutet av juni, tillsammans med att sentimentet i OMXS30 stärkes.

Dagens notering vid taket av trendkanalen i kombination med att aktiekursen är överköpt på kort sikt stärker min tro om att aktien står inför en rekyl. Dessutom är trenden i kopparpriset stigande.

Slutsats: Vi kan spekulera i nedgång genom att blanka på dagens nivån. Stop loss placeras vid 140 kr och vi siktar mot golvet av trendkanalen.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto