Home > Betsson: Andra kvartalet en ”svart svan” och insynspersoner köper menar Handelsbanken.

Betsson: Andra kvartalet en ”svart svan” och insynspersoner köper menar Handelsbanken.

Betsson andra kvartal kan liknas vid den perfekta stormen och det ser antagligen redan bättre ut för bolaget. Insynspersoners agerade tyder åtminstone på det.

Det menar Handelsbanken Capital Markets i en analys där rekommendationen, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade på fredagsmorgonen, har höjts från öka till köp.

”Det är svårt att se hur Betsson Q2:a skulle kunna ha varit sämre. De goda nyheterna är att kombinationen av problem bolaget stötte på – dåligt utfall för sportboken, mojnad medvind i Turkiet, borttagna appar i Nederländerna och Finland, negativa valuteffekter, utträde ur flera marknader samt en för stor marknadsföringskampanj i Storbritannien – högst osannolikt kommer dyka upp på en samma gång igen”, skriver Handelsbanken.

Betssons rörelseresultat för det andra kvartalet uppgick till 158 miljoner kronor. Analytikernas snittförväntningar låg på 261 miljoner kronor vid tidpunkten för bolagets vinstvarning i slutet av juni.

Handelsbanken motiverar uppgraderingen även med insynspersonernas handelsmönster på sistone. Efter rapporten för det andra kvartalet har insynspersoner gjort elva transaktioner – samtliga köp. Historiskt, eller åtminstone sedan 2013, har försäljningar varit klart vanligare än köp.

Banken tror nu att analytikerkåren i gemen är färdig med nedjusteringarna av prognoserna för Betsson, och möjligen har estimaten, resonerar Handelsbanken, till och med sänkts för mycket.

Handelsbankens nya riktkurs ligger på 102 kronor, upp från tidigare drygt 86 kronor. På fredagen har aktien gått upp lite mer än 5 procent till strax under 87 kronor.

Betsson (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto