Home > Betting på Brexit slår rekord! Snart ikapp VM-final…

Betting på Brexit slår rekord! Snart ikapp VM-final…

Vadslagning inför nästa veckas Brexit-folkomröstning har med en dryg vecka kvar redan nått upp till rekordnivåer.

Det skriver Financial Times som hänvisar till spel lagda på spelbörsen Betfair.

Totalt har spel för 30 miljoner pund lagts via Betfair, vilket är högre än tidigare rekord för spel på en enskild brittisk politisk händelse. Tidigare rekordnivå var 28 miljoner pund i samband med förra årets parlamentsval.

Vid det senaste amerikanska presidentvalet lades spel om 40 miljoner pund, en nivå som kan slås när den brittiska folkomröstningen närmar sig, skriver Financial Times.

”Den senaste tidens ökning av spel på utfallet i folkomröstningen innebär även att det närmar sig de 35 miljoner pund som spelades på resultatet i den senaste VM-finalen i fotboll”, meddelade Betfair vidare enligt FT.

Betssons marknadschef Raúl Valencia López skriver i ett mail till Nyhetsbyrån Direkt sent på tisdagen att ”Brexit-omröstningen har visat sig varit mycket populär bland våra spelare”, samt att 62 procent av spelen låg på att Storbritannien förblir inom EU.

Jonas Nilsson, pr-chef på Unibet, framhåller att bolaget redan har sett ”ett visst intresse för den här marknaden från våra spelare. Framförallt är det alternativet att stanna kvar i EU som har varit populärt bland våra spelare och vi har sett att över 70 procent av spelen kommit in på den sidan”.

”Vi vet också att intresset för ett spelobjekt ökar i takt med att avgörandet kommer närmare, så vi väntar oss mer spel ju närmare den 23 juni vi kommer. Vi kommer också följa upp spelet ju närmare torsdag nästa vecka vi kommer”, skriver han till Direkt.

Enligt Betfairs senaste oddsuppdatering på onsdagseftermiddagen indikerar prissättningen i nuläget 38 procents sannolikhet för en Brexit.

GBPUSD (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto