Home > Betydande potential i Alliance Oil enligt Carnegie

Betydande potential i Alliance Oil enligt Carnegie

Carnegie ser en betydande uppsida i olje- och gasbolaget Alliance Oil. Det framgår av en dagsfärsk analys från investmentbaken med köprekommendation och riktkurs om 70 kronor.

Analysen påpekar att oljebolaget närmar sig slutet i moderniseringsfasen kring bolagets stora raffineringsprojekt i Khabarovsk i ryska fjärran Östern. Det innebär förbättrade lönsamhetsmarginaler framöver i kombination med fallande investeringsutgifter.

Dessutom väntas Alliance Oil gå in i en lång period med tvåsiffrig tillväxt vad gäller bolagets råolje- och gasproduktion. Och i kombination med positivt kassaflöde väntas skuldbördan minska och på sikt ge utrymme för utdelning, enligt analysen.

Att Alliance Oil tog klivet in på den inhemska ryska gasmarknaden är ett fint exempel på bolagets potential att växa genom så kallade tilläggsförvärv, påpekar Carnegie, och väntar sig fler förvärv framöver.

Den senaste tidens översvämningar i Khabarovsk-området är med råge inprisat i aktien och besked om förbättringar av läget i regionen skulle tolkas positivt av investerarkollektivet, enligt analysen.

Mats Persson på Tradingportalen.com uppmärksammade aktien förra veckan i en analys av Alliance Oil och skrev:

”Den långsiktigt fallande trenden bröts under augusti månad vilket ledde till en positiv trendförändring. Inom den stigande trenden har en sekvens av mindre konsolideringsfaser visats inför en vertikal rörelse uppåt . ”

Alliance Oil
Alliance Oil

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto