Home > Bevaka BioNTechs och Modernas prisdiagram för att köpa vid en dipp

Bevaka BioNTechs och Modernas prisdiagram för att köpa vid en dipp

Trenden är din vän, och två stigande biotech-aktier som kan vara värda att köpa nu när deras aktiepriser har dippat är: BioNTech (NASDAQ:BNTX) och Moderna (NASDAQ:MRNA).

Framförallt tack vare (men inte endast) deras covid-19-vaccin som så småningom borde få ett slut på coronaviruspandemin, har biotekniska aktier som BioNTech och Moderna verkligen tagit fart de senaste åren. Men aktiekurserna har nyligen tagit ett par steg tillbaka, vilket kan ge kloka investerare en möjlighet att "köpa dippen" innan nästa möjliga prisökning.

Hur och var du kan köpa biotech-aktier idag

Följande mäklare gör det enkelt för dig att köpa biotech-aktier som BioNTech och Moderna:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är biotech-aktierna BioNTech och Moderna?

Även om bioteknikföretaget BioNTech utvecklar och levererar immunterapier för infektionssjukdomar och cancer är de främst kända för sitt covid-19-vaccin som de utvecklade tillsammans med läkemedelsjätten Pfizer (tillverkaren av Viagra).

Även om Moderna är tillverkare av RNA-baserade behandlingar och behandlingar för hjärt-kärlsjukdomar, autoimmuna sjukdomar och infektionssjukdomar, är de nu mest kända för sitt covid-19-vaccin.

Ska jag köpa BioNTech eller Moderna nu?

Som de två diagrammen nedan visar har BioNTech och Moderna båda stigit 10-faldigt, till och 20-faldigt, beroende på var man räknar från, under de senaste fem åren. Detta är förståeligt med tanke på coronaviruset, men de senaste prisnedgångarna ger en möjlighet att köpa aktier i dessa företag, och du kanske vill göra det i och med den fortsatta spridningen av deltavarianten och den nya vägledningen om behovet av booster-vaccin som kan få aktierna att stiga igen.

BioNTechs 5-åriga prisdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Modernas 5-åriga prisdiagram (källa: Yahoo! Finance)

En prisprognos för biotech-aktier år 2021

De mest uppenbara omedelbara prismålen är de senaste topparna kring 450 (för BioNTech) och cirka 490 (för Moderna). Utöver det, vem vet, för vem hade trott för några år sedan att dessa aktier skulle ha blivit värda tio, eller till och med 20 gånger sitt dåvarande värde?

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto