Home > Beyond Meats aktiepris: Vad kan vi förvänta oss från resultaten från Q4?

Beyond Meats aktiepris: Vad kan vi förvänta oss från resultaten från Q4?

Beyond Meat är ett företag som erbjuder växtbaserade köttprodukter i USA och internationellt. De vänder sig till restauranger, skolor och mattjänster och dess aktiepris har bara i år stigit med hela 40%.

De listades offentligt år 2019 och har ännu inte lyckats nå det rekord som sattes efter börsintroduktionen. Kommer Q4-resultaten från 2020 leda till en positiv eller negativ prisutveckling?

När rapporterar Beyond Meat sina resultat från Q4?

Beyond Meat förväntas släppa sin kompletta resultaträkning för Q4 och det finansiella året den 25:e februari 2021.

Hur ser marknadens förväntningar ut på Beyond Meats resultaträkning?

Medan marknaden förväntar sig negativa resultat per aktie på -0,11 dollar förväntas intäkterna år över år växa till 105 miljoner dollar. Positiva överraskningar här kommer välkomnas av marknaden då positioneringen framförallt ligger långt.

Beyond Meats aktier: en teknisk analys

Den tekniska analysen är blandad. Innan man tolkar diagrammet ovan bör man överväga att detta är priset under en dag, och därmed ger den ett stort perspektiv.

Diagrammet kan tolkas antingen som en stigande triangel eller som en dubbeltopp. Av dessa två är det sannolikt det förstnämnda scenariot som gäller. Först har vi den horisontella basen som agerar som resistens och som oftast formeras under stigande trianglar. För det andra har vi en serie av höga låga punkter som marknaden fortsätter att forma. Sådana serier är utformade för att sätta press mot den horisontella basen tills priset tar sig förbi resistensen. Efter ett sådant genombrott räknas den uppmätta rörelsen ut som det längre segmentet av triangeln när det projiceras från den horisontella basen med en stigande riktning. För att tradea den stigande triangeln måste traders först vänta på resultaten från Q4, och sen vänta på att marknaden ska bryta och stänga varje dag tills det slutligen når den uppmätta rörelsen.

Dubbeltopp-scenariot kräver att prisförändringarna ska bryta de höga låga noteringarna. Även efter en negativ resultaträkning kommer köpare troligtvis ingripa, om den höga låga serien fortfarande ligger kvar.

Hur ser prognosen ut för Beyond Meats aktiepris?

Beyond Meat sänktes till underpresterande hos Davidson i början av handelsmånaden, men det stoppade inte priset från att stiga. Konkurrensen ökar även då McDonalds nu testar McPlant-burgare på vissa europeiska marknader. Medan ökad konkurrens påverkar intäkterna negativt kan tillväxten på hemmamarknaden vara nyckeln till hur Beyond Meat ska kunna prestera bättre än sina rivaler.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.