Home > Biogen Inc. har stigit med 40% på en dag: här kan du köpa aktien

Biogen Inc. har stigit med 40% på en dag: här kan du köpa aktien

Biogen Inc. (NASDAQ: BIIB) har raketstigit i värde med över 40% de senaste dagarna.

Denna artikel kommer förklara varför Biogen Inc. stiger just nu. Vi tar en titt på anledningarna bakom den kraftiga uppgången, och listar även de bästa platserna där du kan köpa Biogen-aktier om du vill delta.

Var man kan köpa aktier i Biogen idag

Om du vill köpa aktier i BIIB är det bästa alternativet att registrera dig hos en pålitlig aktiemäklare. Alla plattformar är dock inte lika bra. Vi har listat två rekommendationer nedan som erbjuder en stark mix av låga avgifter och kvalitativt gränssnitt.

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Biogen?

Biogen grundades i Geneve i Schweiz år 1987 och har sina högkvarter i Cambridge, Massachusetts.

Det är ett bioteknikbolag som specialiserar sig inom upptäckten, utvecklingen och leveransen av behandlingar för neurologiska sjukdomar till patienter över hela jorden.

Varför stiger BIIB i värde just nu?

Tack vare FDA:s oväntade godkännande av företagets kontroversiella läkemedel mot Alzheimers Aducunamab (varumärkesnamn: Aduhelm).

Detta nya läkemedel är den första nya medicinen för Alzheimers som har godkänts de senaste 20 åren, vilket är imponerande.

Ska jag köpa aktier i Biogen?

Om du tror att Aducanumab kommer att nå kommersiella marknader och uppnå signifikant framgång kan Biogen vara en aktie som man kan betänka att investera i.

Kom bara ihåg att bioteknikbolag ofta innebär en risk på grund av de snäva marginaler som är involverade i att nå kommersiell framgång med nya, ibland experimentella, behandlingar.

Prisprognos för Biogen

Tack vare denna överraskning har de flesta analytikernas prognoser behövt revideras kraftigt. Efter detta godkännande behöver vi följa händelsernas utveckling noga innan vi kan ge ett definitivt prismål för BIIB.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto