Home > Bitcoin används allt mer

Bitcoin används allt mer

Bitcoin fortsätter att stiga och konsoliderar under 20 000 dollar. Hittills har varenda dipp köpts, och allt fler institutionella investerare börjar investera i Bitcoin.

Först avslöjade MicroStrategy att de har lagt till en lång position genom att köpa under de senaste höjdpunkterna. Detta är dock inget nytt då företaget har det som en del av sin policy att investera en viss andel av sina intäkter i Bitcoin.

Den senaste institutionella investeraren som har hoppat på kryptotrenden är MassMutual – ett försäkringsbolag värt 235 miljarder dollar. De avslöjade nyligen ett köp på 100 miljoner dollar i Bitcoin, och plötsligt har vi en förklaring till varför priset på kryptovalutan fortsätter att hitta köpare vid varje dipp.

Långsiktiga diversifieringsfördelar

Försäkringsbolag använder oftast en långsiktig investeringsstrategi för sina investeringskonton. Med över 200 miljarder dollar i tillgångar verkar det som att MassMutuals nuvarande exponering mot Bitcoin vara utformad för att diversifiera sin portfölj.

Som vi har sett på sistone kan de två huvudsakliga tillgångarna som anses vara obligatoriska i en långsiktig portfölj (guld och Bitcoin) avvika frn varandra. Medan de framförallt under 2020 rörde sig i en positiv korrelation har de sedan i oktober avvikit. Till följd av det korrigerade guld från de rekordhöga nivåerna till den nuvarande nivån på 1 820 dollar medan Bitcoin sedan i oktober nästan fördubblade sitt pris, från 10 000 dollar till knappa 20 000 dollar.

Problemet med Bitcoin är fortfarande den relativt lilla marknaden, vilket också är anledningen till dess höga volatilitet. En långsiktig investering är rimlig då man aldrig vet vart Bitcoin är på väg. Som en ny institutionell investerare sade visste världen inte mycket om internet på 90-talet, vilket även kan vara fallet i dag med Bitcoin.

Visst kan man peka på Bitcoin under en viss period och visa hur en investering från starten av oktober 2020 till slutet av november samma år hade varit otrolig. Till följd av det är det många långsiktiga investerare som undrar varför andra traders/investerare tvekar inför att hoppa på Bitcoin-tåget.

Svaret handlar nästan alltid om volatilitet. Medan alla pratar om positiva resultat är det få som nämner negativa resultat. Sedan starten av  av 2020-talet tappade Bitcoin först 60% av sitt värde innan kryptovalutan började vända.

Om din investeringsstrategi inte påverkas av sådan diskrepans kan Bitcoin vara en bra tillgång. Det enda sättet som institutionella investerare börjar investera i Bitcoin är genom att investera en liten del av sin portfölj. Privata investerare gör ofta det rakt motsatta – på egen risk.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.