Home > Bitcoin – där det alltid finns en chans att köpa dippen

Bitcoin – där det alltid finns en chans att köpa dippen

Bitcoin överlevde ännu en krasch då kryptovalutan föll med över 20% på mindre än två dagar efter att finansminister Janet Yellen kritiserade valutan för dess elförbrukning och användning för olagliga aktiviteter.

Nedgången var så abrupt att den ledde till att stora företag som nyligen investerat i Bitcoin minskade i värde, som exempelvis Tesla. Företaget utannonserade en investering på 1,5 miljarder dollar i januari, och efter det nådde Bitcoin nya rekord.

När marknader stiger eller minskar formas en trend. Reglerna om en stigande trend säger att marknaden fortsätter att formera högre höjder och högre låga punkter. För att få ut så mycket som möjligt av en sådan trend bör man därför köpa när tillgången ligger lågt. Eller som det populärt brukar kallas – köpa dippen.

Square och MicroStrategy fördubblade sin Bitcoin-investering

Både Square och MicroStrategy är offentligt listade företag. De är pionjärer vad gäller investeringar i Bitcoin då de nyligen omvandlade stora delar av sitt kapital till Bitcoin.

Square utannonserade förra året att de har investerat 50 miljoner dollar i Bitcoin, vilket är cirka 1% av företagets tillgångar. MicroStrategy omvandlade allt sitt överskott till Bitcoin under 2020.

Samtidigt som Bitcoin letade efter en botten för två veckor sedan utannonserade Square en ny investering som var tre gånger så stor som den förra. Denna gång köpte Square Bitcoin till ett värde av 150 miljoner dollar, 52 000 dollar per mynt.

Dessa nyheter ledde givetvis till att de som köpte dippen blev förväntansfulla. Priset på Bitcoin vände snart efter detta hela vägen tillbaka till över 50 000 dollar.

En dag efter nyheterna om Squares investering var det MicroStrategys tur att göra det offentligt att de köpt mer Bitcoin. De investerade över 1 miljard dollar i Bitcoin till ett genomsnittligt pris på 52,765 per Bitcoin.

Där har vi det. Två offentligt listade företag fördubblar sina investeringar i Bitcoin ungefär samtidigt, vid 52 000 dollar-nivån. Till följd av det ser det ut som att Bitcoin har fått en ny lägstanivå då marknaden letar efter mer tecken på ökad användning.

Tricket här är att fullt ut förstå anledningen bakom dessa investeringar. Det är uppenbart att dessa investeringar inte bara har med tekniken att göra, utan även om en förhoppning att det ska leda till mer avkastning i framtiden.

En sak är säker. Ju fler företag som konverterar delar av sitt kapital till Bitcoin ,desto större blir hotet att Bitcoin blir en systematisk risk. Lagstiftare kommer troligtvis ingripa om volatiliteten ökar till oönskade nivåer.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.