Home > Bitcoin lyckas inte nå över 20 000 dollar igen

Bitcoin lyckas inte nå över 20 000 dollar igen

Ökad användning av kryptovalutan har på sistone gjort det möjligt för priset på Bitcoin att nå nya rekord och närmat sig den magiska 20 000-nivån.

Varför är denna nivå magisk? År 2017, även då i december, avstannade Bitcoins enastående prisökning vid denna nivå. Eftersom detta skedde även i år börjar tekniska analytiker fundera på om det är möjligt att Bitcoin kanske har formerat en dubbeltopp? En dubbeltopp visar ett område där marknaden har tvekat två gånger i rad och mött tufft motstånd vid topparna.

Bitcoins halvering, Ethereum och vad kan vi förvänta oss härnäst?

En av de största överraskningarna i år på kryptomarknaden har varit Ethereums starka resultat. Sedan i maj har kryptovalutan stigit med 300% och har presterat bättre in Bitcoin som ”bara” steg med 200%. Denna relation är märklig med tanke på den halveringstes som finns för Bitcoin. Om halveringstesen stämmer bör Bitcoin ha presterat bättre än Ethereum, och inte tvärtom.

Detta innebär att något märkligt sker med de två kryptovalutorna. Är det Bitcoin som eftersläpar, eller bara att den korta ”squeezen” för Ethereum var starkare?

10 000-nivån har visat sig vara viktig för Bitcoin under 2020. Faktum är att det är vanligt för jämna nummer att ha en psykologisk effekt på marknadsdeltagarna. En av de mest kända fenomenen inom trading har att göra med att folk tenderar att ge sig in på och ta sig ur marknader runt jämna nummer. Om man exempelvis satsar på en nedåtgående trend för EURUSD-paret på 1,2121 kommer man kanske sätta sin gräns vid 1,22, och har 1,20 som mål – jämna nummer.

På kryptovalutamarknaden är dock volatiliteten betydligt högre än på valutamarknaden. Jämna nummer som 10 000 och 20 000 är tillräckligt viktiga för att hitta både stöd och motstånd. Även faktumet att Bitcoins uppåtgående trend var så pass stark att ta sig denna distans på mindre än två månader säger mycket om skillnaderna mellan de två marknaderna.

Problemet med Bitcoin och andra viktiga kryptovalutor är att ingen säljer. Till följd av det möts ett sänkt pris med stark efterfrågan från privata investerare. Som mars 2020 visade flyr dock investerare från den säkerhet som erbjuds av Bitcoin när likviditeten av USD minskar.

Framöver har Bitcoin en chans att mogna, men endast om den lyckas ogiltigförklara denna dubbeltopp-tes. För att göra det måste den hålla över 17 500 dollar och fortsätta att konsolidera. Genom att göra det sätter den press på det jämna numret. Om den inte lyckas med det sätter den press på de som köpte nära 20 000 dollar och som säljer vid första tecken av en prissänkning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto