Home > Bitcoin når 24 000 dollar då kryptofrenesin fortsätter

Bitcoin når 24 000 dollar då kryptofrenesin fortsätter

Bitcoin presterade otroligt bra under årets sista kvartal. Kryptovalutan fördubblade sitt värde på mindre än två månader och har nu nått 24 000 dollar.

Det var en lavin av positiva nyheter som ledde till ökningen. Till att börja med utannonserade PayPal att de skulle börja tillåta kryptobetalningar på sin plattform. Efter det började allt fler institutionella investerare investera i Bitcoin. Exempelvis investerade Square 50 miljoner dollar i Bitcoin, och MicroStrategy avslöjade en investering på över 100 miljoner dollar i den ledande kryptovalutan.

Naturligtvis ledde detta till att folk började fantisera om hur mycket Bitcoin kunde stiga i värde och blev snabbt en älskling bland investerare. Det som är intressant är att ju mer priset steg desto fler nyheter kom om ett större intresse från institutionella investerare.

Institutionella investerare hoppar på kryptotåget

PayPal och MicroStrategy ser ut att ha startat ett race bland institutionella investerare att investera i Bitcoin. Kryptovalutan ses av många som ett alternativ till guld i en professionell portfölj då Bitcoin gagnas av en av guldets mest gynnsamma egenskaper – faktumet att det är en bristvara.

MassMutual Life Insurance, Guggenheim och en stor investerare med Alan Howard i ryggen är de nya spelarna i kryptovalutavärlden. Men denna gång pratar vi om miljarder, inte miljoner dollar.

Singapores största bank, DBS, har även utannonserad en lansering av en digital kryptovalutabörs som är öppen för institutionella investerare. Detta låter både privata och institutionella klienter köpa och sälja kryptovalutor mot fyra fiat-valutor – tre valutor från asiatiska länder (Hong Kong, Japan och Singapore) samt världens reservvaluta, den amerikanska dollarn.

Det vi bevittnar här ser ut att skilja sig från det vi såg under 2017 för kryptovalutor. Under 2017 nådde Bitcoin nästan 20 000 dollar efter att privata investerare ”panikköpte” kryptovalutan. Denna gång ser det ut som att det är institutionella investerare som i tystnad har byggt positioner och sen avslöjat sina insatser.

I och med faktumet att det är en bristvara nådde priset en topp på 24 000, och köpts fortfarande under varje dipp. Om man tar i beaktning att de flesta privata traders är så kallade hodlers (investerare som köper mynt med avsikten att hålla dem länge då det kan löna sig avsevärt) blir faktumet att det är en bristvara ännu viktigare.

Extremt volatilitet har länge setts vara ett problem med Bitcoin och andra kryptovaluta. I år har dock andra tillgångar upplevt liknande volatilitet – betänk exempelvis aktiemarknaden i mars och hur Teslas volatilitet ökade.

Allt sammantaget har Bitcoins ökning en solid bas att stå på. Denna uppåtgående trend kan mycket väl fortsätta ett tag till.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.