Home > Bitcoin närmar sig nya rekord – vad händer nu?

Bitcoin närmar sig nya rekord – vad händer nu?

Ny dag, ny Bitcoin-artikel – detta har varit ett tema under den senaste månaden. Då Bitcoin nådde över 10 000 dollar har scenarier för Bitcoin att nå 100 000 börjat cirkulera på internet.

Men, Bitcoins kliv uppåt – tillsammans med andra kryptovalutor – i höst till rekordhöga nivåer har inte genererat samma snack som tidigare. Exempelvis innebar Bitcoins rekordsnabba prisökning under 2017 till att sökningar på Google steg i taket. Det är inte överraskande att Bitcoin kollapsade kort därefter.

Bitcoin förlorade den gången 75% av sitt värde under en kort tid, och diagrammet ser ut som en klassisk bubbla. Snabbspola fram tre år och Bitcoin är nära att slå rekord igen. Denna gång ligger dock Google-sökningarna relativt lågt. Har Bitcoin nu en chans att nå betydligt högre, i och med att ingen tittar?

Fantastisk vändning under 2020

Bitcoin har haft ett väldigt intressant år hittills. Priset har rört sig i en positivt korrelation med risk under pandemins första faser.

Mer specifikt föll Bitcoin i mars när aktiemarknaden föll. Även guldet föll, så de två tillgångarna innebar INTE en säkring mot marknadsrisk.

Efter det återhämtade sig aktiemarknaderna, och det gjorde även guldet och Bitcoin. Den enkla förklaringen hittar vi i inflationen. Om Fed överflödar världen med dollar bör allt stiga mot dollarn – aktier, guld, Bitcoin osv. Och det var precis det som hände.

Men, guldet slutade till slut att stiga. Även aktierna slutade avancera lika fort som i början. Men Bitcoin fortsätter bara att stiga.

När denna artikel skrivs ligger Bitcoin nere med 12% från rekordet. Kryptovalutan ligger på 16 500 dollar efter at den för mindre än 24 timmar sedan låg på över 19 000 dollar.

Detta är det stora problemet med Bitcoin. Valutan är för volatil för att kunna förvara värde. Kanske kan Bitcoin få denna status i framtiden, men just nu är det inte många som är glada över en 12-procentig minskning på ett dygn, även om man har som avsikt att vara investerad i Bitcoin under lång tid.

Från mars till november har Bitcoin stigit mer över 300% – enastående resultat. Men det känns som att Bitcoin inte har mognat tillräckligt då volatiliteten fortfarande gör det svårt för institutionella investerare att acceptera valutan långsiktigt.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.