Home > Bitcoin – nytt rekord efter en nedgång på 10%

Bitcoin – nytt rekord efter en nedgång på 10%

Bitcoins volatilitet fortsätter trots att kryptovalutan används allt mer. Allt fler företag har utannonserat investeringar i det ”digitala guldet”, och de som investerade tidigt har även lagt till i sina positioner.

Under den första veckan i mars konverterade MicroStrategy, ett mjukvaruföretag i USA, sin kassa till Bitcoin, och utannonserade ytterligare köp på 10 miljarder dollar, 205 Bitcoins till ett snittpris på 48,888 dollar. Totalt sett har nu företaget 91,064 Bitcoin och deras totala investering ligger på över 2,2 miljarder dollar till ett snittpris på 24 119 dollar.

Tesla utannonserade en investering på 1,5 miljarder dollar i februari, Square 150 miljoner dollar, och listan kan göras betydligt längre då institutionella investerare har uttryckt sitt ökade intresse. Trots den ökade användningen fortsätter volatiliteten vara densamma. På sistone översteg Bitcoins börsvärde 1 biljon dollar. Man hade kunnat tro volatiliteten borde ha minskat efter den exponentiella stigningen, men det gjorde den inte. Är detta ett hasardspel som fortsätter vara volatilt, torts att fler spelare anländer till bordet?

Bitcoins milstolpar över åren

För att få en tydligare bild av Bitcoins volatilitet är det användbart att kolla in historiska prisförändringar. Siffrorna i tabellen nedan visar antalet dagar mellan olika milstolpar, det vill säga jämna tusental.

Exempelvis tog det Bitcoin 1 269 dagar att stiga från 1 000 dollar till 2 000 dollar, sju dagar att stiga från 8 000 dollar till 9 000 dollar och mindre än en dag att gå från 59 000 dollar till 60 000 dollar. Dessa siffror är användbara då de visar hur aktiv marknaden var. Detta visar dock nämligen bara en sida av historien, nämligen stigningen.

Förra helgen nådde, som så ofta är fallet med kryptovalutor, nya rekord och tog sig över 60 000 dollar. Kryptovalutan vände sedan snabbt och sjönk med 10% på mindre än 24 timmar. Detta är en siffra du inte ser på tabellen ovan, men det innebär inte att det inte hände.

Som investerare kan en sådan nedgång vara förödande för portföljen. Detta visar att volatiliteten fortfarande är hög, även när priserna stiger och investerare satsar stort. Det visar även något som alla Bitcoin-ägare är rädda för. Vid varje skarp dipp på 10% eller mer under en dag hoppas privata traders att det kommer en stark köpare på marknaden som Tesla, Square, MicroStrategy etc. Hittills har det funnits det, men den höga volatiliteten antyder att de stora dipparna inte bara är möjliga utan högst sannolika.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.