Home > Bitcoin pressar igen uppåt – vem är det som köper?

Bitcoin pressar igen uppåt – vem är det som köper?

Bitcoin gör igen det som Bitcoin gör bäst – att pressa uppåt efter att ha funnit stöd kring 46 000 dollar. Återigen började Bitcoin-entusiaster rita ut nya höjder då marknaden klättrade tillbaka från de låga nivåerna. Bitcoin ligger nu på över 54 000 dollar, bara lite ifrån rekordnivåer.

Pandemin har skapat en ny slags investerare – privata investerare. Dessa privata investerare har länge varit en del av finansvärlden, men det är först på sistone som flödena från den privata sektorn till finansiella tillgångar har blivit så stora att de är värda att ha i åtanke. Exempelvis står privat trading på aktiemarknaden nuförtiden för lika stor volym som hedgefonder och vanliga fonder kombinerat.

Många privata traders är fans av kryptovalutor, och de stora inflödena från privata investerare har spillt över till stora kryptomynt. Bitcoin är ett av dessa mynt, men liknande prisförändringar kan även ses på Ethereum och andra altcoins.

Denna frenesi förklarar ett av de mest intressanta diagrammen på sistone. Å ena sidan har vi guldet, den traditionella råvara som skyddar en investering mot inflation, som fortsätter nå nya låga nivåer. Igår bröt guldet under 1 700 dollar efter förnyad säljpress.

Tesla har tappat över 30% sedan de utannonserade en investering i Bitcoin på 1,5 miljarder dollar

När en marknad minskar med över 20% sägs det att marknaden har inlett en nedåtgående trend. Tesla har sedan de utannonserade en investering på 1,5 miljarder dollar i Bitcoin i början av februari minskat med över 20%. Kan detta sägas vara en nedåtgående trend? Tekniskt sett är det så, men många traders ansåg redan att Tesla var för högt värderat efter att företagets aktie steg med över 800% under de senaste åren. Till följd av det har en korrigering välkomnats, och kan vara precis det Tesla-tjurar behöver för att kunna köpa dippen.

Från det ögonblick som Tesla utannonserade sin investering i Bitcoin har aktien minskat. Samma sak gällde för priset på Bitcoin, som sjönk från 58 000 till 46 000 dollar. Vid en tidpunkt under denna nedåtgående trend korrelerade dessa marknader extremt väl, med i princip noll skillnad mellan de två marknaderna.

Korrelationen bröts dock nyligen då Bitcoin återhämtade stora delar. Om Bitcoin når nya rekord och fortsätter den stigande trenden kan det leda till ökat stöd för Teslas aktiepris. Då stora delar av det nya finansiella stödet förväntas hamna på aktiemarknaden (och kryptomarknaden) bör man inte överraskas av att se både Tesla och Bitcoin stiga igen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto