Home > Bitcoin slår nya rekord – vad kommer härnäst?

Bitcoin slår nya rekord – vad kommer härnäst?

Bitcoin är på modet nuförtiden. Tre år efter att kryptovalutan nästan nådde 20 000 dollar slår den rekord igen. Sammanträffande eller ej sker detta precis som år 2017 i december.

Vi vet alla vad som hände efter december 2017 – den största kryptovalutan i världen förlorade över 80% av sitt värde. Av denna orsak är det många långsiktiga och institutionella investerare som avfärdar Bitcoin då det inte går att förvara värde med sådana fluktueringar.

Därför lockar den digitala valutan mest till sig privata traders. Men det finns tecken på att allt fler företag ser Bitcoin som ett alternativ till guld. Här pratar vi inte om PayPal, Square eller MicroStrategy, som utannonserade investeringar i Bitcoin, utan om ännu större namn.

Guggenheim Fund Reserves vänder sig mot Bitcoin

Guggenheim Fund Reserves utannonserade nyligen att de tittar på Bitcoin och kryptovalutamarknaden som en potentiell marknad att investera i. En av dess fonder, Macro Opportunities Fund som är värd 5,3 miljarder dollar, förbehåller sig rätten att investera i Grayscale Bitcoin Trust. Greyscales aktier kommer investera i Bitcoin, vilket gör Guggenheims exponering till Bitcoin indirekt. Men att en sådan stor investerare förbehåller sig rätten att investera i kryptovaluta säger mycket om anledningen till att Bitcoin stiger så högt.

Mer specifikt planerar de att investera upp mot 10% av sina tillgångar i kryptovaluta. Detta är mer än de 150 miljoner dollar som MicroStrategy investerade, eller 50 miljoner dollar, som Square utannonserade.

Men varför är det en bra idé för Guggenheim att vända sig till Grayscale för att exponera sig för Bitcoin? Svaret är relativt enkelt – det finns inte tillräckligt mycket Bitcoin att köpa.

Det är inte alla som vet att 4,11% av alla adresser äger 96,53% av alla Bitcoins. Detta är anmärkningsvärt, och lite skrämmande.

Kom ihåg att detta är en oreglerad marknad. I och med att alla dessa Bitcoin ägs av ett fåtal personer exponerar sig resterande investerare inför marknadsmanipulation.

Bitcoins uppåtgående trend under 2020 har varit spektakulär. Faktumet att allt fler företag börjar använda sig av den innebär att priset ökar.

Men kryptovalutan upplever fortfarande extrem volatilitet. Förra veckan, under Thanksgiving, sjönk Bitcoin med 13% på mindre än 14 timmar. Denna vecka skedde något liknande direkt efter att valutan slog nya rekord.

Medan trenden lockar till sig investerare är det precis detta slags beteende som gör att historien kan komma att upprepa sig. Bitcoin behöver undvika liknande extrema rörelser om fler institutionella investerare ska investera. Å andra sidan är det svårt med tanke på att så många mynt ligger i så få personers fickor.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto