Home > Bitcoin stiger över 11 000 dollar – vem är det som köper?

Bitcoin stiger över 11 000 dollar – vem är det som köper?

Kryptovalutamarknaden har kommit till liv igen efter att Bitcoin slutligen nådde över 10 000 dollar. Som vanligt för kryptomarknaden skedde denna ökning under helgen när inte mycket likviditet påverkar marknaden.

Bitcoin har funnits på investerarnas radar på sistone i och med dess månader långa konsolidering. Efter att valutan föll under 4 000 i början av coronavirus-pandemin sent i mars i år har Bitcoin återhämtat sig till 10 000 och sen legat stilla där. Varje försök att nå högre har mötts av försäljning, även om köpare har försökt få priserna att stiga.

Brytpunkten nåddes till slut, och nu återstår det att se vem det är som köper Bitcoin och ifall denna ökning är hållbar.

Pengar fortsätter att flöda in i kryptovalutamarknaden

Data för kryptovalutamarknaden är väldigt osäker. Trots allt är detta en oreglerad marknad i stora delar av världen, och investerare måste ta all data med en nypa salt.

När en stor utgivare som Forbes använder en hel artikel åt fintech-gemenskapen angående data i kryptovärlden betyder det att dessa siffror antagligen är på riktigt. Enligt källor på Forbes har den månatliga volymen köp och försäljningar på kryptovalutamarknaden ökat under 2020 jämfört med de senare delarna av 2019.

Februari, mars, april, maj – månaderna då coronavirus-utbrottet ägde alla rubriker skyndade sig investerare för att köpa kryptovalutor. Detta innebär inte att de bara köpte Bitcoin då datan innefattar alla kryptovalutor.

Det har visat sig att 15% av alla amerikaner äger någon slags kryptovaluta, och 8% av dem tog sig in på kryptomarknaden år 2020. Men, det finns fortfarande många som inte har några planer på att äga kryptovaluta inom en snar framtid, vilket innebär att det fortfarande finns potential.

Majoriteten av Bitcoin-ägare adderade till sina portföljer under coronavirus-pandemin 2020. Detta förklarar den stora ökningen från 4 000 till 10 000 dollar.

Guld har också spelat en viktig roll för Bitcoins ökning. Bitcoin ses ofta som kryptomotsvarigheten till guld (och har du märkt att Bitcoin alltid har en gulaktig färg – precis som guld?), och guld har nyligen nått rekordhöga nivåer. Med andra ord fanns det förutsättningar för att Bitcoin skulle öka. Vilket valutan även gjorde, och nu får vi se om köptrenden fortsätter vid 11 000 dollar och efter det.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto