Home > Bitcoin tillbaka över 11 000 dollar då Square utannonserar insats

Bitcoin tillbaka över 11 000 dollar då Square utannonserar insats

Bitcoin avslutade föregående vecka högt, både vad gäller att nå 11 000-nivån och vad gäller positiva nyheter. Square, vilket är en betalleverantör, utannonserade en insats på 50 miljoner dollar i Bitcoin.

Mer specifikt sade företaget att Bitcoin passar perfekt tillsammans med deras företagsmål, och att de beslutade sig för att investera en procent av sina totala tillgångar i Bitcoin. Detta är den andra gången på kort tid som ett stort offentligt företag investerar i Bitcoin, efter det att MicroStrategy utannonserade en investering på över 100 miljoner dollar. Dessutom har Stone Ridge avslöjat en position i Bitcoin värd 115 miljoner dollar som en del av ett långsiktigt projekt, vilket mer eller mindre är en procent av dess tillgångar.

Frågan som alla Bitcoin-ägare nu ställer sig är: vad händer ifall fler offentliga företag väljer att diversifiera genom att investera i digitala alternativ som Bitcoin? Om detta sker kan Bitcoin komma att stiga kraftigt i värde.

Bitcoin och de senaste prisförändringarna

Bitcoin hittade stöd vid 10 000-nivån innan kryptovalutan steg till 11 000. På sin väg uppåt stannade den vid 11 700. Det viktiga här är att Bitcoin på sistone har brutit korrelationen med den amerikanska dollarn.

På sistone, framförallt efter att pandemin nådde västvärlden, har Bitcoins korrelation med guld och S&P500 ökat dramatiskt. Diagrammet ovan visar korrelationen mellan Bitcoin och guld, samt Bitcoin och S&P500. Som allmän regel ses även S&P500 som ”marknaden”, då indexet innefattar många aktier och i princip täcker hela marknaden.

Korrelationer kan vara av två typer – positiva och negativa. En perfekt positiv korrelation har 1 som värde, medan en negativ korrelation har -1 som värde. Tumregeln i investeringsvärlden är att det inte är smart att lägga till nya tillgångar i en portfölj om korrelationen är större än 0,5 eller lägre än -0,5. Om man gör det finns det inga diversifieringsfördelar att tjäna.

Som diagrammet visar har korrelationen mellan Bitcoin och guld under 2020 överstigit 0,5. Samma gäller även för Bitcoin och den allmänna aktiemarknaden. Som vi tidigare nämnde föll dessa korrelationer under 0,5 under de senaste veckorna. Om de tar sig tillbaka över 0,5 och mot 1 är risken stor att långsiktiga investeringar ökar portföljens risk, snarare än att sänka den.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto