Home > Bitcoin – vad är det som får priset att stiga?

Bitcoin – vad är det som får priset att stiga?

Bitcoin har stigit på sistone. Denna ledande kryptovaluta ligger nu på 18 000 dollar för en Bitcoin, vilket är en imponerande ökning sedan genombrottet från 10 000 dollar.

Kan Bitcoin stiga ännu mer? Vad var det som drev priset uppåt, och vad är chansen att detta kan fortsätta?

En av de första sakerna som sticker ut angående Bitcoins nuvarande uppåtgående trend är tystnaden från marknadsdeltagare. Finansiell media har mer specifikt inte ägnat så mycket uppmärksamhet åt denna otroliga ökning. Det är som om Bitcoin stiger utan att någon märker det.

Bitcoin stängde rekordhögt

Faktumet att Bitcoin ligger på över 18 000 innebär att valutan har slagit det rekord som sattes i december 2017. Men den här gången är det ingen som pratar om det då allt fokus ligger på pandemin. År 2017 pratade alla om kryptovaluta. De som tjänade på Bitcoin köpte Lamborghinis och kryptokonferenserna var trendiga events. Så är det inte längre.

Denna gång verkar det som att Bitcoin har tillräckligt mycket momentum för att nå nya höjder. Kommer det vara hållbart? Det vet ingen, men här är ett par saker att ha i åtanke.

Först och främst inleddes den rådande ökningen på 10 000-nivån. När Square utannonserade sin investering var det ett tecken på att det finns stöd på marknaden. Efter det lät PayPal sina kunder använda kryptovalutor på sin plattform. Efter det har Bitcoin fortsatt med högre höjder och samtidigt höga lägstanivåer, och det har inte avstannat sedan dess. Detta är ett normalt marknadsförhållande för en tjurartad marknad.

För det andra har FCA i Storbritannien, den finansiellt lagstiftande myndigheten, utfärdat en order att alla mäklare måste upphöra med krypto-CFD:er från och med januari 2021. En CFD är ett derivatkontrakt och alla traders som köpte och sålde Bitcoin och andra kryptovalutor med hjälp av ett CFD-instrument spekulerade i princip på prisrörelser – inte genom att äga Bitcoin.

I och med FCA:s order började investerare flytta till vanliga kryptobörsar, där de faktiskt kan köpa och sälja Bitcoin. Eftersom de flesta köper och håller Bitcoin ökade efterfrågan på kryptovalutor.

Detta är ett par orsaker till att Bitcoin steg i värde. Kryptovalutan bröt till och med sin korrelation med guld och fortsätter att stiga samtidigt som USD konsoliderar mot andra fiat-valutor.

Å andra sidan har Bitcoin förlorat 60% av sitt värde under 2020. Detta kan vara svårt att tolerera för professionella investerare. Därför är det fortfarande en lång väg kvar tills Bitcoin blir en mogen finansiell tillgång.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.