Home > Björnar minskar europeiska aktier, Bitcoin under $34k – Marknadssvep

Björnar minskar europeiska aktier, Bitcoin under $34k – Marknadssvep

  • Stoxx 600 sjunker med 1,7% när marknaderna faller inför Fed-mötet och på grund av oro kring Ryssland/Ukraina

  • Bitcoin har sjunkit med 7% under de senaste 24 timmarna och nått priser runt $33 680.

Europeiska aktier öppnade kraftigt lägre på måndagen efter en brutal vecka för aktier som såg Wall Street plågad mitt bland investerarnas oro över räntehöjningar och geopolitiska spänningar i Ukraina.

Veckan ser makrofaktorerna förbli viktiga bekymmer på den europeiska marknaden, med aktieindex som faller kraftigt i tidiga affärer.

Det paneuropeiska Stoxx 600-indexet sjönk med 1,7% på morgonen, medan Tysklands DAX över hela kontinenten låg på -1,5% och Frankrikes CAC hade fallit 1,6%. Storbritanniens FTSE 100 trendade runt -0,9%.

Rysslands aktieindex sjönk med 5% till en lägsta nivå på 52 veckor, vilket framhäver investerarnas oro när spänningarna med Ukraina ökar och USA råder sina medborgare att lämna regionen.

Marknaderna är också under press inför den amerikanska centralbankens penningpolitiska möte som är planerat till tisdag och onsdag. FOMC-kommentaren om räntehöjningarna är högst upp på investerarnas lista över saker att titta på, vilket kommer att vara Fed-ordföranden Jerome Powells kommentarer på en presskonferens efter det två dagar långa mötet.

Asiatiska marknader blandade

Nedgångarna i Europa följer också en blandad måndag för asiatiska aktier.

Japanska Nikkei 225 steg 0,24% och Kinas Shanghai-komposit var i stort sett oförändrad på 0,04%. Shenzhen-komponenten steg 0,37%.

På den förlorande sidan föll Sydkoreas Kospi 1,49% och Hongkongs Hang Seng-index föll 1,24%, medan Australiens ASX 200 sjönk 0,51%.

Bitcoin sjunker under $34 000 när björnar går amok

Bitcoin (BTC) har sjunkit med mer än 20% den senaste veckan eftersom kryptomarknaden sjunker djupare in i korrigeringsområdet. Den främsta kryptovalutan, som har tappat hälften av sitt värde från rekordnivåerna i november förra året, har sjunkit 7% under de senaste 24 timmarna.

Ethereum (ETH) har sjunkit mer än 10% under de senaste 24 timmarna för att sjunka under $2 300, medan alla de 20 främsta kryptovalutorna efter börsvärde är i rött.

Solana (SOL) är nere med nästan 20% medan Cardano (ADA), Polygon (MATIC) och Shiba Inu alla minskar med tvåsiffrigt för att markera prisminskningen.

BTC/USD-paret svävar för närvarande runt $33 680, efter att ha misslyckats med att hålla fast vid uppgångar efter en kort rekyl under helgen. Bitcoin kan sjunka till stöd på $30 000, även om många analytiker säger att detta är en möjlighet för investerare att köpa under dippen.

Förra veckan sa El Salvadors president Nayyib Bukele att landet hade använt försäljningen för att lägga till ytterligare 410 BTC till deras drag.

Taggar: