Home > BlackBerry stiger med 18% då frenesin kring ‘meme-aktier” fortsätter – var köper man BB?

BlackBerry stiger med 18% då frenesin kring ’meme-aktier” fortsätter – var köper man BB?

BlackBerrry (BB) har stigit på sistone då investerare online har blivit intresserade av denna tidigare globala ledare inom smartphones.

BlackBerry har blivit den senaste så kallade meme-aktien och har lockat till sig förnyat intresse från samma investerare som stod bakom GameStop och AMC Entertainment. Aktiens senaste 65 dagar av handelsvolym ligger på 803% över snitt, och steg så mycket som 30,8% under handeln i fredags. BlackBerry ser ut att gagnas av det som kallas marknadssentiment, vilket är när en aktie reagerar positivt eller negativt baserat endast på hur investerare känner inför aktien. Detta fenomen kunde observeras under IT-bubblan för cirka 20 år sedan när företag utan tydlig lönsamhet kunde se sina aktiepriser stiga då investerare letade efter nästa stora grej. Amazon och Spotify gynnades också av marknadssentiment för ett par år sedan då båda såg massivt intresse från offentligheten trots att de inte kunde nå lönsamhet, och det fanns då ingen tydlig indikation på om huruvida de skulle bli det eller inte i framtiden.

Var kan man köpa BlackBerry-aktier?

BlackBerry kan handlas som ett börsnoterat företag i Kanada. Vi rekommenderar en av följande hemsidor för dina transaktioner.

eToro

För att köpa BlackBerry-aktier på eToro behöver man registrera sig och hitta aktien på plattformen.

eToro är en av världens ledande nätmäklare och erbjuder ett brett utbud av kryptovalutor samt traditionella tillgångar som aktier och råvaror. De har varit en stapel i branschen i över 10 år nu, och är en av våra mest betrodda partners.

Registrera dig här

Vad är BlackBerry?

BlackBerry hette tidigare Research in Motion (RIM) och dominerade mobiltelefonmarknaden under de smarta telefonernas första år, och var branschledande under tidigt 2000-tal med sina handsets med integrerade tangentbord. Kombinationen av grundläggande internetåtkomst och e-post gjorde det till en favorit bland företag och företaget blev synonymt med mobil internetåtkomst. iPhone och Android-baserade telefoner blev dödsstöten för BlackBerry, och år 2013 letade företaget efter köpare då dess finansiella position blev ohållbar. Sedan dess har företaget gått från att satsa på mobiltelefoni till att nu fokusera på kommunikationssäkerhet för storföretag.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto