Home > Blackpearl Resources – en kort teknisk uppföljning

Blackpearl Resources – en kort teknisk uppföljning

Världsmarknaderna, speciellt de europeiska och nordiska börserna har gått starkt det senaste året men börjat visa svaghet de senaste veckorna.

Detta har givetvis även spillt över på de dåliga aktierna på börsen, som har stigit ganska kraftigt men också fallit tillbaka nästan lika kraftigt nu när Dow Jones-indexet har börjat gå ner.

En av aktierna på den svenska börsen som också fick ett uppsving med index de senaste månaderna var Blackpearl Resources. Tjockoljeproducerande bolag som Blackpearl har också överlag påverkats att priset på viss typ av tung olja stigit dramatiskt de senaste månaderna. Oljepriserna är iallafall i skrivande stund åter på väg ner och med dem oljebolagen, och Blackpearl är inte speciellt känt för att prestera med eller bättre än oljepriset.

I vilket fall som helst bottnade Blackpearl på strax under 9 kronor i slutet på juni och steg sedan till nästan 14,5 – en uppgång på hela 61%. Denna stora volatilitet hör dock inte till ovanligheterna för Blackpearl och ser ut att vara ett genomgående mönster om man tittar tillbaka på tre års sikt, sedan Blackpearls nedgång började. Gör man detta kan man urskilja tre framstående rekylperioder då aktien steg med ungefär 50% varje gång.

Intressant att se är också hur lika dessa tre rekylperioder är sett till tid och pris. Först en skarp uppgång efter en botten sedan en liten nedgång igen som tar bort hälften av rekylen upp och till slut en avslutande uppgångsfas som är lika stor som den inledande uppgången.

Denna avslutande uppgångsfas har också varit väldigt explosiv och alltid brutit 200-dagars glidande medelvärde, vilket brukar vara de nivåer som blankare brukar dra åt sig öronen, och med över 50%s volatilitet är det inte svårt att inbilla sig att många blir utstoppade och panik utbryter.

Hursomhelst är detta mönster vad vi ser ut att ha haft åter igen i Blackpearl. Om detta upprepar sig betyder det att det borde finnas väldigt små chanser till upprekyler framöver utan aktien borde gå ner härifrån och är därför i ett bra blankningsläge.

Vad som också  är mycket positivt för blankarna är att diverse börsforum för Blackpearl fortfarande är mycket aktiva och man kan anta att mängder av småsparare fortfarande verkar ligga långa i aktien efter att ha snittat ner sig. Sådana tecken, även om de är svårdefinierade, är ofta de bästa.

Blackpearl Resources
Blackpearl Resources
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto