Home > Blankningsläge i Trelleborg

Blankningsläge i Trelleborg

Verkstadsbolaget Trelleborg har precis fallit ur sin stigande trendkanal och kan ha mer att ge på nedsidan. Förra veckan avslutades i moll för Trelleborg som tappade strax över 7% under veckan mot börsens 0,74%. Nedgångarna triggades av de svaga verkstadsrapporterna och ledde till en högre volym under nedgången och satte press på kursen. Aktien trendar uppåt i det långa perspektivet men fallet skedde från höga nivåer och utan nämnvärd rekyl, vilket leder oss att tro att den har några kronor kvar innan det är dags att fundera på nytt köp.

Aktien har fallit ur sin trendkanal och MACD har avgett säljsignal, aktien stängde dessutom på dagslägsta i fredags, något som brukar leda till fortsatta nedgångar men timing i dessa lägen är avgörande för framgången. Detta scenario bygger på att nedgången skall fortsätta ganska omgående där den ideala positionen initieras under en kortvarig upprekyl där motståndet på 71,40 får anses vara en kritisk nivå som inte bör brytas. Aktien har konsoliderat svagt i tre handelsdagar efter onsdagens stora nedgång och stängde trots måndagens uppgång mellan första motståndet 71,40 och stödet 69,25 där säljsignal ges om priset understiger denna nivå.

Den aggressive spekulanten säljer på svaghetstecken under början av veckan och tar hem vinst i slutet av densamme då rapporten kommer efter helgen. Tänk på att bevaka det kortare perspektivet och bedöm staplarna i slutet av dagen för eventuella styrketecken som raderar scenariot. Även om rekylen håller någon dag till kommer detta dock inte radera ut scenariot om det är en svag utveckling. Titta efter onormalt låg volym i upprekylerna och kända fortsättningsformationer för bra timinglägen.

Positionen bör också stängas oavsett utveckling innan rapporten den 15:e då det är ett annat typ av case som kräver sin egen analys i det större perspektivet. Target för caset ligger runt 65 kr-nivån som var ett välbesökt område under förra året.
Exponering sker enklast genom blankning eller CFD då volatiliteten är hög i Trelleborg.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 69,25, 66,70, 65,00
Motstånd: 71,40, 72,35, 77,55(årshögsta)

Trelleborg
Trelleborg
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.