Home > Blankningsläge på DAX 30

Blankningsläge på DAX 30

Tyska DAX30 indexet har tidigare fått en säljsignal som pekar ned mot 5000. Indexet har nu gjort en uppåtrekyl inom den nedåtgående trenden och erbjuder ett blankningsläge med ett gynnsamt risk-reward förhållande.

Tyska DAX30 index fick en säljsignal ur en huvudskuldra-formation när indexet gick under ca 5710 den 21 november. Potentialen på säljsignalen är ned till ca 5000. Kring dessa nivåer har indexet också en viktig stödnivå, närmare bestämt vid ca 4965.

Strax ovanför nuvarande indexvärdet på 5778, har vi ett motstånd från en nedåtgående trendlinje vid ca 5826 som indexet dessutom slagit i och testat under tisdagen. Ovanför denna nivå har vi också motstånds områden vid ca 6100 och ca 6430-6480. Vi bedömer därför att risk-reward förhållandet för en blankning av indexet vid nuvarande nivå är klart gynnsamt.

Både den långa trenden, som vi definierar genom lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, som vi definierar med lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är nedåtriktade. Detta ökar trovärdigheten i säljsignalen.

DAX30 indexet har tidigare varit klart översålt vilket visat sig i att vår Stochastic indikator varit nere på låga nivåer. I och med de senaste dagarnas uppgångar är vi inte lika översålda längre och därmed är vi också känsligare för fortsatta nedgångar.

En strategi för den aktive handlaren kan därför vara att blanka indexet här nära motståndet vid nuvarande nivå. Sikta på en nedgång till 5366 eller till ca 5000. Stop loss stängning över 5826. Flytta gärna ner stop lossen allteftersom positionen går med vinst. Blir man ut stoppad kan man försöka samma strategi vid motståndet vid ca 6100.

Vill man ta en position för uppgång rekommenderar vi att man avvaktar tills antingen vi kommit ner till stödnivåerna vid ca 5000, där man kan göra ett spekulativt köp med tajt stop loss, eller tills indexet bryter över motståndet vid ca 6480.

Att ta position
Handla DAX 30 för uppgång med tex. Citi First LONGDAX BF CIT*
Handla DAX 30 för nedgång med tex. Citi First SHORTDAX AD CIT*

DAX 30 (Dagsdiagram)

DAX 30 (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto