Home > Blogg: Bilia fortsatt upp på kort sikt?

Blogg: Bilia fortsatt upp på kort sikt?

Bilia som är nordens största bilhandelskedja har haft ett bra år. Aktien har stigit med mer än 90% under året och har slagit Omx-index med råge under perioden. Trots en något vikande efterfrågan på personbilar som under året stabiliserats kring samma nivåer som i fjol har Bilia med hjälp av besparingar och ökade intäkter från deras serviceverkstäder lyckats höja sitt resultat för både det andra och tredje kvartalet 2013 jämfört med föregående år.

Utdelningen höjdes till 9,5kronor från 6 kronor i fjol. Resultatet för det tredje kvartalet uppgick till 54 miljoner kronor vilket kan jämföras med ett förlustkvartal året innan och dessutom steg försäljningen av personbilar under innevarande kvartal.

Försäljningen av personbilar i Sverige minskade med 3,8% under året till nästan 270000st jämfört med 2012 enligt branschorganisationen Bil Sweden. För 2014 spås försäljningen öka med 1,85% till 275000st vilket är 1000st mer än vad den genomsnittliga försäljningen har landat på de senaste 10 åren enligt dem.

Från att ha konsoliderat hela november och halva december började aktiekursen stiga över de nivåer kring 160 kronor som aktien hade hållit sig på under den tiden. Just nu handlas aktien över 170 kronor och gör dagligen nya högstanoteringar. Detta tyder på att kursuppgången lär fortsätta åtminstone kortsiktigt.

Hur mycket är svårt att säga men ett gammalt ordspråk på börsen är att man bör akta sig för att uttala sig om när en aktie ska vända utan istället vänta på att den ska göra det då det är väldigt svårt, för att inte säga omöjligt att pricka in när en vändning ska ske.

Vill man köpa aktien för en kortsiktig uppgång bör man iaktta aktiens volatilitet noga och vara medveten om att stora rekyler kan vara ett tecken på att aktien kan vända. Istället bör den röra sig rakt upp. Allt annat varslar om att uppgången kan ha stannat av.

Vill man köpa Bilia för en kortsiktig uppgång är det en god idé att köpa den antingen på en mindre rekyl (som ej bör vara större än de svängningar den har uppvisat tidigare under sin uppgångsfas enligt grafen) eller när den går upp mot sin toppnotering på 172,50 kronor igen.

Bilia
Bilia
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto