Home > Blogg: Ditt fokus bestämmer din verklighet

Blogg: Ditt fokus bestämmer din verklighet

Trading handlar nästan helt om att definiera sina egna regler för vad man ska och inte ska göra till skillnad från att till exempel ha ett jobb. På ett jobb vet du vad du ska göra och när du ska komma dit och gå hem, men marknaderna är öppna dygnet runt och det finns råvaror, optioner, obligationer, valutor, aktier och mycket mer att handla. Jösses!

Att ha klart definierade mål och en plan för allt man gör råder bot på detta. Man får då en struktur som gör att man kan handla med säkerhet. Det kan handla om att ha en tradingplan för varje aktie man handlar, rutiner för när man ska handla och vad man ska handla, när man ska handlar och på vilket sätt du ska handla.

Är du till exempel en daytrader är ett bra tips att till exempel stiga upp innan marknaden öppnar så att man är med när den öppnar. Är du en långsiktig investerare kan det vara bra att göra det motsatta, det vill säga bara titta på grafer och handelspriser när marknaderna är stängda då man inte behöver ta hänsyn till att priserna ändras när man gör sina beslut.

Man hör dock ofta handlare som klagar över att trots att de hade ett mycket bra system klarade de inte av att följa det eller att de missade just den traden som om de skulle tagit den skulle innebära en fördubbling av årets vinst.

För att återgå till exemplet ovan så kan en bra plan om man ska handla under dagen vara att faktiskt vara med under handelsdagen, det är inte särskilt svårt att räkna ut. Så, allt man behöver göra är med andra ord att gå upp tidigt på morgonen, och sen förbereda sig för arbetsdagen! Småpotatis!

Men tänk om man går och lägger sig klockan två på natten varenda dag? Det kommer vara en pina att sitga upp tidigt varenda dag och efter ett tag kommer man antingen ge upp eller tumma på rutinerna och missa just de dagar som var viktiga, allt enligt Murphys lag.

Hemligheten ligger i att ens rutiner måste överensstämma med de mål man sätter. Så fort du sätter ett nytt mål är det troligt att du misslyckas med att uppnå det om inte dina vanor redan stödjer det. Om ditt mål inte är kompatibelt med dina vanor måste du ändra dina vanor först innan du kan uppnå målet.

När du sätter ett nytt mål, fråga dig själv vilka rutiner som skulle kunna sätta detta mål på autopilot och därigenom göra det så gott som säkert att uppnå. Efter det gäller det att upprätthålla det tills det blir en vana då det rullar på av sig självt.

Om du till exempel har problem med att följa tradingsignaler, börja med att träna in din vana genom att handla på låtsas där du bara måste ta de signaler du får. När du får en signal så bara måste du handla, direkt. Inget dividerande, inga men, utan bara tryck på knappen, så fort som möjligt.

När vanan väl är inne blir det väldigt lätt att engagera och motivera sig till att utföra handlingen. Pröva stoppa huvudet under vatten under ett längre tag och du märker att du är 100% motiverad till att andas.

Lägg märke till att du inte kommer med några ursäkter eller bortförklaringar till att inte andas. Du behöver inte rättfärdiga att andas, utan du bara andas.

Ingen debatt eller lång analys. Ingen tanke på vad nån annan ska tro. Inga fördröjningar. Du bara gör det.

Till exempel, vad skulle hända om någon kommer emellan och skulle försöka förhindra dig från att andas?

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto