Home > Blogg: Gör en tradingplan!

Blogg: Gör en tradingplan!

När du handlar är det bra att först skriva ner någon sorts övergripande filosofi som styr hur de strategier du använder ska tillämpas.

När du skriver den är det bra att tänka på vad du verkligen vill uppnå med din trading. Är det bara en hobbyverksamhet eller vill du kunna ha det som yrke? Om du vill ha det som yrke kan det till exempel vara viktigt att tjäna pengar på en stadig basis, månad efter månad, precis på samma sätt som man får lön från ett jobb på.

I sin simplaste form räcker det med att din tradingplan innefattar några viktiga punkter ur din tradingfilosofi, som till exempel dessa punkter nedan. Beroende på hur du handlar kan det räcka med tre övergripande huvudregler så länge man vet hur man ska använda dem. Dessa kan se ut som nedan:

1. Minimera förluster
2. Ta hem vinster / tjäna pengar
3. Uppnå stora vinster först när du har stadiga vinster bakom dig

Vill du tjäna mycket pengar måste du ofta ta större risk. Du kan till exempel göra detta så gott som riskfritt genom att bara fullt ut riskera de pengar från de vinster du har fått under året.

Detta är bland annat den filosofi som George Soros säger sig använda sig av. Sättet som man skapar stor avkastning på är genom att skydda sitt kapital och genom att göra stora vinster, genom devisen att man kan handla bra mycket aggressivare när man redan har små vinster bakom sig.

Många som har fått 30-40% avkastning under ett år tenderar att säkra upp vinsten och handla försiktigt året ut. Sättet som man gör extremt stora vinster på enligt Soros är att gneta på under året tills man har tjänat en del pengar och därefter storsatsa för att få en högre avkastning.

Om man kan uppnå några år med tresiffrig avkastning och lyckas undvika stora förluster kan man få riktigt bra långsiktig avkastning enligt Soros. Slutligen är det bra om ens tradingstrategi överenstämmer med hur man själv vill handla. Det blir mycket lättare, då man också kommer att ha kul när man handlar, och det är det viktigaste!

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto