Home > Blogg: Svag rekyl i silver ger oregelbunden utveckling framöver?

Blogg: Svag rekyl i silver ger oregelbunden utveckling framöver?

Silver, som bland råvarorna tillhör förra årets stora förlorare med en nedgång på 35,9% har handlats mellan 19 och 22$ sedan juli 2013. Bland råvarorna i övrigt är det bara majs som föll mer med 39,6% under 2013 men fallet i råvaror har inte på något sätt varit centrerat till silver utan alla metaller har påverkats negativt.

Sedan december förra året har råvaran oscillerat mellan 19 och 20,4$. Att silver handlas i en sådan snäv kanal så pass länge är mycket ovanligt och betyder oftast att man kan vänta sig ett test av antingen 19 eller 20$ nivån inom en snar framtid vilket kan leda till fortsatt utveckling i den riktningen om kursen inte vänder.

Sedan förra sommaren har volatiliteten dessutom mer än halverats och är på låga nivåer som inte senaste sågs sedan silver föll brant från 28-nivån till 22,5$ i slutet på april. I och med den branta börsuppgången som har varit och som späddes på av diverse negativ statistik från USA så som ISM manufacturing index som kom ut långt under förväntan har silver visat relativ styrka genom att i vanlig ordning bara falla från 20,4 ner till 19$ för att nu vända upp med styrka när börsen återhämtar sig.

Under dagen har spotpriset stigit från 20-nivån upp till 20,25 intradag vilket innebär en uppgång på 1,34% vilket är bättre än börsen i övrigt. Om silver fortsätter upp under dagen för att sluta nära sina högstanivåer får man en mycket bra candlestickformation som kan innebära ett köpläge.

Trots silver branta fall förra året fortsätter investerare att ackumulera metallen vilket betyder att det finns fortsatt förtroende i marknaden trots ett överköpt läge i metallen i fråga.

Detta är speciellt viktigt för de som är intresserade att köpa silver då just ädelmetallmarknaderna i mångt och mycket bygger på förtroende.

Silver
Silver
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto