Home > Blogg: Vilken sorts tradingmänniska är du?

Blogg: Vilken sorts tradingmänniska är du?

Den tidigare köpsignalen på Apple som jag utfärdade i en tidigare artikel uteblev. Ibland får man rätt och ibland fel. Det känns ändå skönt att det inte blev en förlust på den möjligheten, vilket man får se som en vinst i sig.

Men det är ju trots allt vinster som räknas för att komma vidare. Just nu ligger jag i 2 positioner, en lång och en kort.

Wall street med köp på 15795, den positionen gick rätt så jag kunde flytta stoppen till breakeven, pris nu är 15878. Jag förväntar mig att den stiger upp mot högstanivåer, bevakar dock läget dagligen för att eventuellt låsa in vinster.

Apache corp med sälj på 93.28. Även denna position går min väg och ligger på 86.22 nu, stoppen är på 88.11. Ska faktiskt kolla läget på den nu, har bara checkat av den på mobilen.

Wall street graf 1
Wall street graf 1
Wall street graf 2
Wall street graf 2

Har även ett par förlustaffärer nu senast som är:
Omxs (köp) 1280-1263 -1.4%
Nordea (köp) 82.1-80.4 -2.1%

Som jag ser det så finns det 2 sorters människor i världen. Det finns dem som går o väntar på att fru fortuna ska komma och ta en i handen och leda en till nya möjligheter och fråga vad man önskar sig. Dessa människor kan gå i all oändlighet dag ut och dag in och vänta på möjligheten som aldrig dyker upp.

Sen har vi dem som kastar sig ut och skapar sina egna möjligheter, de omger sig med fans som hejjar och peppar en, de har full fokus på sitt mål och tar bort ”bruset” som hela tiden försöker tränga sig på i form av negativa människor med attityden att går det inte bra för mig så ska det inte gå bra för dig. Dessa människor som skapar sina möjligheter själv har en speciell glöd i ögonen, man ser att de har något på gång, ett mål, en plan.

Vem är jag och du av dessa 2 typer? Förmodligen nr 2 men vi agerar som nr 1, varför? Rädsla och bekvämlighet tror jag. Rädslan att de mål man har inte ska lyckas, att man står kvar med något som kunde ha blivit bra, bara man hade varit fokuserad och följt sin plan.

Vi är alla bekväma i någon form, men det man är idag är inte den man egentligen är, utan det är resultatet av tidigare handlingar, så vad betyder det? Jo att varje dag börjar vi om på noll. Vi har möjligheten att ändra allt i våra liv, det vi gör idag blir resultatet i morgon, så börja nu att ta tag i de delar som inte är kompletta.

Gör en prioriteringslista, sätt upp 5 saker som är absolut viktigast för dig. Tittar du på det som är bra i ditt liv idag så kommer du märka att de sakerna även är det du lägger ner mest tid på. Gör listan med det du vill ”lyfta” upp högre på listan, inte för många saker.

Ge detta tid och engagemang så kommer resultatet GARANTERAT.

Det tar 5 år för ett bambuträd att växa upp ur jorden, sedan växer det 1 meter i månaden, men under de 5 första åren så måste vattningen skötas varje dag, inget avbrott får göras för då dör trädet. Sluta inte jobba på din dina drömmar och mål för du kanske bara är någon cm under jorden ifrån att börja växa otroligt snabbt.

Nu undrar ni om jag blivit tokig för hur hänger detta ihop med trading? Trading fungerar precis som med bambuträdet.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto