Home > Blue Apron får ny finansiering och dess aktie stiger med nästan 17% – Här kan du köpa aktien

Blue Apron får ny finansiering och dess aktie stiger med nästan 17% – Här kan du köpa aktien

Blue Apron drar in nytt kapital för att förstärka sin tillväxt. Dess aktiepris steg med 17% igår då de ansökte till SEC om finansiering värd 45 miljoner dollar. 

Pandemin har lett till massiv lönsamhet för leveransbolag med fokus på matlagning. När människor gick från att handla och äta ute på egen hand till takeaway och hemlagade måltider har denna industri blomstrat. Blue Apron grundades 2012, men prisutvecklingen har legat i en kontinuerlig nedåtgående trend. Ändå verkar det som om ledningen har starka planer på att vända skutan.

Om du vill veta mer om Blue Apron och dess tillväxtstrategi, fortsätt läsa. Låt oss börja med var du kan köpa dess aktier.

Hur och var du kan köpa aktier i Blue Apron på nätet

Blue Apron (NYSE: APRN) börsintroducerades år 2017. Du hittar aktien hos de flesta nätmäklarna. För att bespara dig tid har vi valt ut de bästa nätmäklarna här: 

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Blue Apron?

Blue Apron är ett amerikanskt företag med huvudkontor i New York. De tillhandahåller recept med ingredienser till sina prenumeranter. Kunderna får en låda mat varje vecka med allt de behöver för att laga enkla, färska måltider hemma. Sedan 2016 har företaget levererat 8 miljoner portioner.

Ska jag köpa aktier i Blue Apron idag?

Blue Apron börsintroducerades år 2017 – sedan dess har aktiekursen sjunkit med 96,05%. Det började ta sig under pandemin, även om trenden i år har förblivit nedåtgående.

Igår lämnade företaget in en ansökan till SEC (Securities and Exchange Commission) att emittera fler aktier för att samla in 45 miljoner dollar. De har planerat en kapitalhöjning på 78 miljoner dollar, varav 30 miljoner dollar tillhandahålls av RJB Partners LLC och 3 miljoner dollar från dess medgrundare, Matthew Salzberg.

Blue Apron avser att använda kapitalet för att driva på sin tillväxtstrategi. Några av målen inkluderar ökat rörelsekapital, strategier för att skaffa nya kunder och många initiativ för att utveckla sitt ESG-program, till exempel nya koldioxidneutralitetsmål. Slutligen kommer några av dessa medel att användas för att höja löner och förmåner och vidareutbilda sina anställda.

En prisprognos för Blue Apron år 2021

Det finns ett stigande konsensus angående Blue Aprons aktiepris för det kommande året tack vare den nya finansieringen som ska användas för att expandera sin verksamhet och generera intäkter.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto