Home > BOE-protokoll och bostadsbyggande i USA på onsdagens makroagenda

BOE-protokoll och bostadsbyggande i USA på onsdagens makroagenda

På onsdagen publiceras protokollet från Bank of Englands oktobermöte, klockan 10.30, där analytiker letar efter tecken på huruvida obligationsköpen kommer att utökas framöver. Det nuvarande programmet för obligationsköp kommer att slutföras i oktober.

SEB skriver i ett marknadsbrev att den brittiska ekonomin förblir bräcklig. I inflationsrapporten i augusti bedömde Bank of England att den senaste tidens svaghet varit överdriven på grund av temporära effekter och spådde att tillväxten sannolikt skulle återhämta sig under andra halvåret. Med mer data tillgängligt kommer det bli intressant att se vilka förändringar de gjort i sina tillväxtutsikter.

”Redan vid septembermötet så fanns det några ledamöter som öppnade för en utökning av målet för tillgångsköp och vi kommer därför att leta efter indikationer om ökat stöd vid detta möte (i oktober)”, skriver SEB.

SEB noterar att osäkerhet relaterad till tillväxten och en inflation sannolikt under målet på medellång sikt indikerar att Bank of England skulle behöva utöka köpprogrammet åtminstone en gång till i november för att stötta återhämtningen, särskilt då BOE-chefen Mervyn King anser tillgångsköp vara centralbankens främsta policyalternativ.

Klockan 14.30 kommer bostadsbyggandet i USA, som väntas ha ökat med 2,7 procent i september enligt Bloomberg News prognosenkät, efter en uppgång med 2,3 procent föregående månad.

Credit Suisse skriver i ett marknadsbrev att bostadsbyggandet i september bör stiga något till den högsta nivån på fyra år. Uppgången väntas komma från kategorin flerfamiljshus, där byggloven har sprungit iväg före byggstarterna under de senaste sex månaderna och där en viss upphämtning väntas i september.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto