Home > Boliden åter vid taket i kanalen

Boliden åter vid taket i kanalen

Den 11 oktober skrev jagDenna analys är varken en köp- eller säljrekommendation…flera tecken som tyder på att aktien efter en uppladdningsfas kan ta sig upp och igenom motståndet vid 114 kronor.

Teknisk analys Boliden: I samband med föregående analys såg jag en del mörka moln som visade sig stämma, men som jag nämnde var det läge att skala in sig hårdare om aktien vände vid stödet/golvet i den stigande kanalen. Efter vändningen vid 101,90 har aktien stigit 34 procent på 34 dagar!

Aktien befinner sig i stigande trender både på kort och lång sikt och därför skall man inte försöka sig på att blanka. Det kan däremot vara idé att göra som vid förra analysen, nämligen att skala ut en del av positionen på nuvarande nivå, för att åter skala in sig när aktien vänder upp vid någon av stöden som den streckade blå linjen (129-130) eller golvet i kanalen som just nu noteras vid 122 kronor.

Självklart sitter jag inte med facit men det finns en hel del indikationer på att vi får en rekyl från nuvarande nivå. Gummisnodden är hårt spänd på ovansidan (96 av 100) och avståndet ner mot MA-50 har uppnått ett ohälsosamt stort avstånd.

Dagsmomentum har bildat lägre toppar sedan i mitten av september, tvärtemot topparna i prisgrafen. Ett tecken på att vi närmar oss en rekyl eller en lugnare uppgångstakt.

Sammanfattning: Boliden är en av de starkaste aktierna relativt sett mot OMXS30 (ej att förväxla med RSI), vilket innebär att aktien INTE är aktuell för blankning. Det är dock en hel del som talar för en stundande rekyl (hårt spända korta momentumindikatorer) vilket sker samtidigt som aktien testar av taket i den stigande kanalen. Det kan vara läge att åter skala ut en del av positionen för att åter kliva på vid vändningen i samband med jämviktslinjen eller golvet i kanalen.

Motstånd: 136,70 / 138,40 / 142,70 / 147,00
Stöd: 132,40 / 129,80 / 125,50 / 122,00

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto