Home > Boliden – möjlighet till momentumköp

Boliden – möjlighet till momentumköp

Gruvjätten Boliden (BOL) tappade inledningsvis under tidigare månader efter utbrott nedåt ur trendkanalen som definierades i ett av våra tidigare case. Ingen större trendvändning nedåt verkar dock ha skett då köparna passade på att plocka upp aktien som nu återigen har kommit upp till tidigare intressanta nivåer vilket gör att vi återigen tittar på ett kort och ett långsiktigt case på aktien.

Boliden har som vi tidigare skrivit om varit en stark aktie sedan krisen i takt med kopparprisets återhämntning. Varningstecken på avtagande efterfrågan på koppar skrämde investerarna vilket ledde till en mindre dipp efter förra rapporten, bolaget kom dock tillbaka snabbt till tidigare nivåer vilket visar oss att riskaptiten är hög hos köparna trots dessa negativa tecken. Råvarupriserna fortsätter att vara höga vilket gynnar boliden vilket tillsammans med den stigande trenden gör att vi tittar på ett köp av aktien.

Tittar vi tekniskt på aktien så är MA-200 fortfarande stigande vilket ger oss att den långa trenden är upp, kombinerar vi det med en köpsignal i MACD och en bottenformation med doji-liknande utseende ger det en indikation om ett positivt momentum att försöka utnyttja. Blickar vi då på nuvarande kurs så skedde en stängning i fredags inom det tidigare stöd- och motståndsintervallet, vilket då återigen fungerar som vår närmsta referens.

Första målkurs är en träff av ovansidan vilket skulle betyda att aktien har en uppsida på ca 5 kr. Skulle aktien istället falla ur kanalen är det en chans att kortsälja på kort sikt för den aggressive ned till motståndet på 127 då ett köp åter kan bevakas med målkurs på det tidigare stödet. För den långsiktige så kan detta också vara en möjlighet att köpa bolaget på relativt låga nivåer om aktien skulle bryta över sin tidigare topp på 143,50.

Angående exponering så är detta case relativt kortsiktigt i sin natur varför köp av aktien eller CFD-kontrakt är att föredra då vi inte har någon särskild fördel av optionen.

Stöd- och motståndsnivåer:
Stöd: 131,90 / 127,00 / 115,00
Motstånd: 137,00 / 139,00 / 143,50

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.