Home > Boliden – Sanden blir till guld snart?

Boliden – Sanden blir till guld snart?

Gruvföretaget Bolidens aktiekurs har i år dalat som följd av konjunkturpessimismen,  som slagit på metallpriserna, och dessutom som lök på laxen har man haft  lönsamhetsproblem i smältverken. Aktiekursen har, beräknat på kursen i skrivande stund 84,5 kr, i år gått ner med hela 38 %. Det är  betydligt mer än nedgången för OMXS30 på 18 %.

Den långa trenden är klart nedåtriktad för Boliden.

Den korta trenden har, som för så många andra aktier, börjat bli mer uppåtriktad. Vi har även i Bolidens fall fått positiva divergenser i våra MacD och Stochastic indikatorer och även fått lite köpsignaler när vi gick över 76 kr. Det finns nu ett lite kraftigare motstånd vid 90 kr som, i alla fall kortsiktigt, bör kunna hålla emot kursuppgången något.

Tar man hänsyn till hur många andra konjunkturkänsliga aktier ser ut i sina diagram så bör Boliden ha en god chans att bryta över motståndet vid 90 kr. I så fall kan man i första hand sikta på ca 103 kr och därefter ca 120 kr. Var därför försiktig med eventuella blankningar. Får vi en omsvängning i marknadens humör kan det gå väldigt fort uppåt för en aktie som Boliden.

Skulle vi däremot vika ner och bryta under stödet vid 65 kr får vi en ny säljsignal. Risken är då stor att vi ska ned till 50 kr nivån.

Slutsats: Var försiktig med alltför stora blankningar i Boliden. Ha gärna en stop loss alldeles över 90 kr i så fall. Är man bullish till marknaden i sin helhet kan man även köpa aktien på en rekyl ner mot stödet vid 76 kr. Stop loss 64 kr. Skulle aktien rekylera ner ända ner till nivån för stödet vid 65 kr kan det också vara läge för ett lite mer chansartat köp. Stop loss i så fall också på 64 kr.

Är man mindre aggressiv så rekommenderar vi att man avvaktar med köp tills det fallet vi bryter över 90 kr motståndet. Stop loss 79 kr. Samtliga köp tycker vi bör göras med relativt små positioner då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad.

Skulle Boliden mot förmodan bryta under stödet vid 65 kr rekommenderar vi blankningar med stop loss på 71 kr.

Boliden (Dagsdiagram)
Boliden (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.