Home > Boliden – Toppformation på gång?

Boliden – Toppformation på gång?

Boliden ser ut att hålla på att bilda en huvudskuldra-formation. Detta skulle i så fall innebära en mycket intressant indikation för hur hela börsen ska utveckla sig då cykliska aktier som Boliden lett börsuppgången vi haft sedan september 2011.

Den första skuldran i huvudskuldra-formationen skulle i så fall vara toppen vid ca 120 kr i januari. Huvudet är då toppen vid 125,6 kr den 9 februari. Vad vi eventuellt nu ska göra är då en högerskuldra, som kan tänkas komma upp i ca 120 kr, och sedan gå under nacklinjen vid ca 114 kr.

I så fall får Boliden en tydlig och allvarlig säljsignal ur en huvudskuldra-formation. Särskilt då om aktien skulle under 114 kr stödet med relativt hög handelsvolym.

Boliden aktien är nu översåld, Stochastic-inikatorn är på låga nivåer, så aktien borde inte ha några större problem att komma upp till ca 120 kr nivån.

Sedan blir det intressant om aktien skulle bryta under 114 kr stödet.

En varning är dock befogad här. Inne i en formation är det ofta förvånansvärt svårt att veta hur den till slut kommer att se ut.

Så vad som nu ser ut att kunna bli en huvudskuldra-formation kan senare bli något helt annat. Skulle till exempel Boliden gå över 126 kr så slås den potentiella huvudskuldra-formationen sönder.

Det kan dock var väldigt viktigt att bevaka denna akties utveckling då det skulle kunna bli ett tydligt tecken på att de cykliska aktierna och troligen hela börsen har nått sin topp för den här gången.

Att ta position
Handla Boliden för uppgång med tex. Citi First LONGBOLID AL CIT*
Handla Boliden för nedgång med tex. Citi First SHORTBOLID A CIT*
Boliden (Dagsdiagram)
Boliden (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.