Home > Boliden utmanar primärtrenden

Boliden utmanar primärtrenden

Gruvjätten Boliden (BOL) bottnade med en doji-liknande formation i mitten av mars och har därefter återhämtat sig. Aktien noteras i skrivande stund till 140,20 vilket motsvarar en uppgång på ca 5 procent sedan vår förra analys av Boliden.

Den 30/3 skrev vi:Första målkurs är en träff av ovansidan (38 kr) vilket skulle betyda att aktien har en uppsida på ca 5 kr.

Målkursen är nådd och vår nuvarande notering innebär att vi kan se över nya affärsförslag.

På längre sikt (från ett till flera år) så är MA-200 fortfarande stigande vilket ger oss att den långa trenden är upp. I oktober 2010 fick vi en Golden Cross som innebär att MA-50 korsade MA-200. Därefter har avståndet mellan MA-200 och kursstaplarna varit spänt. Vid årsskiftet var avståndet hela 40 procent och i början av mars ”drogs” kursen ned mot MA-200. Det nuvarande avståndet uppgår till ca 20 procent och ger utrymme till fortsatt uppgång.

På medellång sikt är sekundärtrenden (från några veckor till månader) fortfarande ner. En ny topp ovan 138 skulle utmana primärtrenden. Vi har tidigare ett viktigt motståndsområde kring 138-nivån. Denna nivå är nu punkterad vilket kommer stärka sentimentet på medellång sikt.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) har kursen börjat etablera sig ovan MA-20 efter föregående analys. Kombinerar vi det med att kursen punkterat motståndet 138 kan vi konstatera att swingsentimentet är positivt.

Slutsats: Vår kortsiktiga position har nått sin målkurs och vi har sålt av. Punkteringen av 138-nivån gav oss en ny köpsignal för aggressiva utbrottshandlare. En köpsignal med längre sikt och mer tillförlitlighet ges efter en ny topp och en rekyl ned mot 138 kr.

Stöd- och motståndsnivåer:
Stöd: 138 / 7 131 / 127,00 / 115,00
Motstånd: 143,50 / 146,9 / 145,3 / 158,2

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.