Home > Bör du investera i Tilray efter de rapporterat lönsamma resultat

Bör du investera i Tilray efter de rapporterat lönsamma resultat

Tilray rapporterade starkare finansiella resultat än förväntat för Q2 FY2022. Nettoomsättningen steg med 20% jämfört med samma kvartal förra året, vilket ledde till ett lönsamt finansiellt resultat.

Tilray (NASDAQ:TLRY) rapporterade i går sina finansiella resultat för det andra kvartalet av räkenskapsåret 2022. Företaget är involverat i att producera och distribuera medicinska cannabisprodukter och betjänar bland annat kliniker, sjukhus, myndigheter och apotek.

De levererade mycket bättre än förväntat finansiella resultat under kvartalet – nettoomsättningen ökade med 20%, vilket hjälpte företaget att gå med vinst. Som ett resultat hoppade Tilrays aktiekurs på nyheterna och slutade handelsdagen högre med +13,55%.

Höjdpunkter i Q2 FY2022

Det första som slår ögat är ökningen i nettointäkter. Cannabisindustrin har några lovande CAGR-tal för de kommande åren, men aktörer i branschen hade svårt att dra nytta av branschens tillväxt.

Förutom den kraftiga ökningen av nettointäkter, meddelade Tilray att de nådde 70 miljoner dollar i kostnadssynergier. Dessutom blev de det ledande medicinska cannabisföretaget i Europa, med en marknadsandel på cirka 20% i Europas största ekonomi – Tyskland.

Tilrays aktiekurs är fortfarande i en baisseartad trend

Medan den finansiella utvecklingen för kvartalet utlöste en kraftig ökning uppåt, är Tilrays aktiekurs fortsatt nedtryckt. Den tekniska bilden avslöjar en baisseartad trend, med $10 som en central nivå.

Gårdagens studs är knappt synlig, eftersom prisåtgärden förblir nära den nedre kanten av den nedåtgående kanalen. Aggressiva handlare kanske vill gå långt mot bottennivåerna, medan konservativa kanske vill vänta tills priset bryts över $10 och över kanalens övre kant innan de går långt.

Vad säger analytiker om Tilrays aktiekurs?

De flesta analytiker är neutrala till Tilrays aktiekurs. 15 analytiker av 24 har utfärdat neutrala betyg, medan endast 5 har köpbetyg. Under den sista delen av förra året har CIBC World Markets bibehållit sitt hållbetyg, med ett prismål på $12.

Tilrays intäktstillväxt överstiger sektorns median med 84,91% och är fortfarande ett av de cannabisföretag som är väl positionerade för att dra fördel av branschens tillväxt. Vid nuvarande marknadspris har företagets företagsvärde nått $3,97.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto