Home > Bör du köpa eller sälja Goldman Sachs-aktier efter kvartalsresultatet?

Bör du köpa eller sälja Goldman Sachs-aktier efter kvartalsresultatet?

Den här veckan rapporterade Goldman Sachs Group (NYSE:GS) sina resultat för fjärde kvartalet 2021. Det missade EPS-uppskattningen men rapporterade mer intäkter än vad marknaden förväntade sig. Dags att köpa eller sälja Goldman Sachs-aktier?

Goldman Sachs rapporterade blandade resultat för det fjärde kvartalet av räkenskapsåret 2021 – med missade intäkter men högre vinster. Som ett resultat sjönk aktiekursen trots rekord M&A-aktivitet 2021 och starka intäkter.

Höjdpunkter från resultatet för helåret och fjärde kvartalet 2021

Finansmarknaderna under 2000-talet rör sig först och smälter sedan hela informationen. Handelsalgoritmer och robotar är ansvariga för en sådan reaktion, och rubriken på Goldman Sachs vinstsamtal betonade att företaget har missat sin vinst per aktie – rapporterat $10,81 mot förväntade $11,93.

Resultaten var dock inte alls dåliga. Faktum är att detta är det första kvartalet efter sex följande kvartal där Goldman har rapporterat större vinst per aktie än uppskattningarna. Dessutom rapporterade de högre intäkter än vad marknaden förväntade sig med $508,81 miljoner.

Dessutom är detta ett utdelningsbetalande företag verksamt inom finansbranschen. Eftersom de monetära förhållandena är på väg att stramas åt i USA och världen på grund av stigande inflation, tenderar finansiella tjänsteföretag att gynnas.

Hälften av 2021 års nettointäkter på Goldman Sachs var investmentbanking och kapitalförvaltning. Sammantaget var nettointäkterna 33% högre än 2020.

Goldman Sachs aktiekurs överträffade under covid-19-pandemin

Aktiekursen överträffade under covid-19-pandemin och handlades för över $400 för första gången någonsin. Den fann dock hårt motstånd i området och med tanke på det massiva rallyt kanske en korrigering var på väg.

$400 ger tekniskt motstånd

Den tekniska bilden visar en baisseartad syn på kort och medellång sikt. Ett trippeltoppmönster bildades över $400, eftersom aktiekursen försökte bryta området flera gånger men inte lyckades hålla över.

Ett sådant mönster bildas i toppen av hausseartade trender, och aktiekursen gapade lägre efter de blandade resultaten. Tjurar kanske vill vänta på att en reversering över 400 dollar ska gå långt, medan långsiktiga investerare kan besluta att lägga till sin position när värderingsstatistiken förbättras på aktiens nedgång.

Sammantaget blandade resultat för kvartalet men solida årliga. Återigen överlevererade Goldman Sachs och aktien tenderar att överträffa i en stigande räntemiljö.