Home > Bör du köpa Exxon Mobile efter de slog EPS och intäktsuppskattningar?

Bör du köpa Exxon Mobile efter de slog EPS och intäktsuppskattningar?

Exxon Mobiles finansiella resultat för fjärde kvartalet 2021 överträffade marknadens förväntningar. Företaget rapporterade bättre än förväntad vinst per aktie och intäkter och inledde ett program för återköp av aktier för 10 miljarder dollar.

Stora oljebolag är tillbaka i fokus när oljepriset studsade från dess kollaps 2020 i negativt territorium. WTI-råoljepriset slutade 2021 över $75, vilket gav ytterligare en tvåsiffrig avkastning för de som satsade på oljestyrkan.

De stigande oljepriserna utlöste en ökning av oljebolagens vinster. Ett exempel är Exxon Mobil som redovisade sitt kvartalsresultat i går.

Exxon Mobile slår både EPS och intäkter

Investerare var glada över att få reda på att Exxon Mobile tjänade 23 miljarder dollar förra året. De levererade bättre än förväntat vinst per aktie ($2,05 mot $1,94), och de ökade sina intäkter från år till år med nära 83%.

Höjdpunkter från Q4 FY2021 intäktssamtal

Detaljer för Q4 FY2021 avslöjar ett stabilt finansiellt resultat både under det sista kvartalet av räkenskapsåret och under hela 2021. Till exempel har kassaflödet från den löpande verksamheten nått nivåer som inte setts sedan 2012, och balansräkningen stärktes till pre-pandeminivåer på grund av till att företaget betalar tillbaka skulder värda 20 miljarder dollar. Utöver allt har ExxonMobile tillkännagett initieringen av ett program för återköp av aktier för 10 miljarder dollar.

För dem som är oroade över koldioxidavtrycket som genereras av Exxon Mobiles verksamhet meddelade företaget att de är på väg att uppfylla sina utsläppsminskningsplaner för 2025 långt före schemat.

Vad säger analytiker om Exxon Mobiles aktiekurs?

Analytiker har utfärdat blandade rapporter inför kvartalsrapporten för fjärde kvartalet 2021. Som sådan, av de 51 analytiker som täckte aktien, hade 15 köpbetyg och 28 hade säljbetyg. Dessutom hade 8 säljbetyg.

Hur har Exxon Mobiles aktie presterat på sistone?

Exxon Mobiles aktiekurs har varit på en nivå högre den senaste tiden. Närmare bestämt steg den med +79,94% under de senaste tolv månaderna, varav +32,10% skedde 2022.

Bolaget betalar kvartalsvis utdelning och har ökat sin årliga utdelning under de senaste 20 åren. Exxon Mobile värderas till 321,58 miljarder dollar vid nuvarande börskurs.