Home > Bör du köpa FactSet-aktier före kvartalsresultatet för Q1 FY2022?

Bör du köpa FactSet-aktier före kvartalsresultatet för Q1 FY2022?

FactSet (NYSE:FDS) tillkännager sitt kvartalsresultat den 21 december. Marknaden förväntar sig en vinst per aktie på $3, men alla analytiker är inte hausse.

FactSet rapporterar sitt kvartalsresultat i morgon, den 21 december, klockan 11:00 EST, och Wall Street förväntar sig en vinst per aktie på $3. Dessutom är den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsperioden som slutar augusti 2022 $1,71 miljarder och växande, eftersom FactSet levererade några imponerande resultat under FY2021.

Föregående räkenskapsår slutade FactSet med det högsta året av inkrementellt årligt prenumerationsvärde i företagets historia. Intäkterna ökade till följd av detta med 6,5% och vinsten per aktie efter utspädning med 7,4%.

FactSet är ett finansiellt data- och analysföretag. De tjänar investeringsgemenskaper över hela världen och de uppnådde några imponerande prestationer 2021.

För det första ökade de utdelningen för 22:a året i rad. FactSet ger en kvartalsvis utdelning och har en utdelningskvot på 26,84% och en femårig utdelningstillväxt på 10,73%.

För det andra levererade de det 25:e året i rad med justerad utspädd EPS-tillväxt. Även om de missade kvartalsuppskattningarna två gånger under de senaste fyra kvartalen, är den årliga EPS-uppskattningen för räkenskapsperioden som slutar augusti 2022 $12,22 och förväntas nå $13,39 i augusti 2023.

Vad säger analytiker om FactSets aktiekurs?

Alla är inte hausse, vilket återspeglas av antalet analytiker som har en säljrekommendation – 15 av 30. Dessutom har 10 analytiker neutrala betyg medan endast 5 har köp.

Av de med köpbetyg är RBC Capital Markets representant. De bibehöll nyligen sin köprekommendation för FactSets aktiekurs med ett kursmål på $453. Å andra sidan är Morgan Stanley baisse på aktien, efter att ha bibehållit sin säljrekommendation med ett kursmål på $323.

En av förklaringarna till att det höga antalet analytiker har gett säljbetyg är värderingsgraden. Vid nuvarande börskurs värderas FactSet till ett P/E Non-GAAP-förhållande på 42,42, mycket högre än sektorsmedianen på 10,98. Med andra ord är P/E-talet högre med över 284% än sektorsmedianen. FactSets aktiekurs har stigit +42,29% YTD och över +186% under de senaste fem åren.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto