Home > Bör du köpa GBP/USD efter de tappat mer än 1 000 pips sen förra juni?

Bör du köpa GBP/USD efter de tappat mer än 1 000 pips sen förra juni?

GBP/USD sjönk med mer än 1 000 punkter sedan juni förra året. Är det dags att köpa det, eller fortsätter den baisseartade trenden?

En av de starkaste baisseartade trenderna under de senaste månaderna bildades på GBP/USD-paret. Den föll med mer än 1 000 punkter sedan juni förra året, och varje studs verkar följa en botten.

Men varje gång den studsar, vänder marknaden och gör en ny låg. Är detta en av de gångerna eller har GBP/USD nått botten?

GBP/USD fortsätter att bilda lägre dalar och lägre toppar

Ur ett tekniskt analysperspektiv förblir GBP/USDs prisåtgärd baisse samtidigt som den ligger under den fallande trendlinjen. Marknaden fortsätter att bilda en serie av lägre dalar och lägre toppar och om den inte bryts kommer handlare sannolikt att sälja alla studsar.

1.30 erbjöd stöd för tillfället, men det är osannolikt att det gör det vid nästa försök. Som sådan förblir det ett centralt område, och en daglig eller veckovis stängning under bör utlösa mer svaghet.

Storbritanniens export återhämtade sig inte till nivåerna före pandemin

De som undrar varför pundet är så svagt mot dollarn, kan den brittiska exporten förklara. Efter Brexit presterar Storbritanniens varuexport sämre än resten av världen.

Närmare bestämt, medan exporten i avancerade ekonomier har återhämtat sig till nivåer före pandemi, gjorde inte Storbritanniens export det.

Investerare fortsätter att sälja pundet trots att penningpolitiken gynnar pundet

Intressant nog kommer pundets svaghet när Bank of Englands ränta är högre än federal funds-räntan. I Storbritannien höjde Bank of England räntan till 0,75%, medan Fed knappt levererade en fjärdedel av en räntehöjning efter att ha hållit räntan nära noll under covid-19-pandemin.

Som sådan borde det brittiska pundet ha stärkts mot den amerikanska dollarn, men precis tvärtom hände. Framåt signalerade Bank of England att den pausar, åtminstone ett tag, räntehöjningarna för att studera inkommande ekonomiska data.

På andra sidan Atlanten ser Fed det möjligt att höja räntorna med 50 bp vid nästa möte. Som sådan kommer gapet mellan de två räntorna att krympa avsevärt, vilket kommer att sätta ytterligare press på GBP/USD-växelkursen.

Sammantaget innebär ett fall under 1,30 mer problem för pundet, medan den baisseartade biasen bara kommer att skingras ett steg över den fallande trendlinjen.