Home > Borde du investera i Nike-aktier efter ytterligare en vinst?

Borde du investera i Nike-aktier efter ytterligare en vinst?

Starka vinster rapporterade av Nike (NYSE:NKE) denna vecka. De levererade bättre än förväntad vinst per aktie för femte kvartalet i rad. Är det dags att köpa en del av dess aktier?

Nike behöver ingen introduktion eftersom dess varumärke har globalt erkännande. Företaget rapporterade de finansiella resultaten för det andra kvartalet av räkenskapsåret 2022, och återigen levererade de ett bättre än förväntat resultat.

Som ledningen noterade är resultatet för kvartalet ytterligare ett bevis på att strategin fungerar trots en dynamisk och utmanande miljö. Försörjningskedjans utmaningar och lagerbegränsningar var inte tillräckligt för att påverka företagets tillväxt och optimism råder.

Nike slår både EPS och intäktstillväxt

Utspädd vinst per aktie för kvartalet var $0,83, en ökning med 6% och intäkterna var $11,4 miljarder, en ökning med 1% jämfört med föregående år. Detta var det femte kvartalet i rad där företaget slår EPS-uppskattningen, så det starka meritresultatet fortsätter.

Vad säger analytiker om Nikes aktiekurs?

Aktiekursen ligger nära sina rekordnivåer och den är upp +10,96% i år. Rallyt drevs delvis upp av det femåriga aktieåterköpsprogram som godkändes av styrelsen i juni 2018.

Som sådan har 60,8 miljoner aktier återköpts under programmet och 6 miljoner bara under detta kvartal. Totalt returnerade Nike cirka 1,4 miljarder dollar till aktieägarna under kvartalet, inklusive 437 miljoner dollar som utdelningar och 968 miljoner dollar som aktieåterköp.

Av de 96 analytiker som täcker företaget har 86 köpbetyg och 9 neutrala. Endast 1 analytiker har utfärdat ett säljbetyg och det högsta kursmålet för Nikes aktiekurs är $221.

Senast har Telesey Advisory Group bibehållit sitt köpbetyg med ett prismål på $190, medan Morgan Stanley gjorde detsamma, men denna gång med ett högre prismål på $206.

Vid nuvarande marknadspris handlas Nike till ett P/E Non-GAAP (TTM)-förhållande på 41,09, mycket högre än sektormedianen på 13,04. Å andra sidan överstiger företagets lönsamhet sektorsmedianen med 26,33%. Något annat positivt är den starka fria kassaflödespositionen, trots att den delvis kompenseras av aktieåterköp och kontantutdelningar. Ledningen upprepade också sin intäktsutsikter för 2022 och ser att intäkterna växer under nästa kvartal.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto