Home > Borde du köpa Alphabet-aktier före kvartalsvinsten?

Borde du köpa Alphabet-aktier före kvartalsvinsten?

Alphabet släpper sitt kvartalsresultat idag klockan 17:00 Eastern Time. Investerare förväntar sig att vinsten per aktie kommer att nå $27,19 under kvartalet.

Förra veckan var Apple det första stora teknikföretaget som släppte sina kvartalsresultat. De levererade ett starkt finansiellt resultat för föregående kvartal, och idag ligger fokus på Alphabet, Googles moderbolag.

Google grundades 1998 av Sergey Brin och Larry Page, och sedan 2015 har Alphabet blivit moderbolag till Google. Förutom Google äger företaget även ett brett utbud av plattformar som Gmail eller YouTube.

Vilka är investerarnas förväntningar på detta vinstsamtal?

Investerare förväntar sig en vinst per aktie på $27,19 för kvartalet, och den årliga intäktsuppskattningen för räkenskapsperioden som slutar december 2021 är $254,16 miljarder. Alphabet har levererat högre EPS och intäkter under de senaste fem kvartalen, och det är på väg att göra detsamma för Q4 2021.

Hur har Alphabets aktiekurs utvecklats på sistone?

Alphabets aktiekurs har stigit 43,08% under de senaste tolv månaderna och startade 2022 på fel fot – den har gått ner lite över -7%. Bolaget ger ingen utdelning och har en bruttovinstmarginal på 56,51%, vilket är ungefär 9,38% högre än sektorsmedianen.

Intäktstillväxten är imponerande och stiger med en årstakt på 39,32%, mycket högre än sektorsmedianen på 8,73%. Vid nuvarande aktiekurs värderas företaget till 1,77 biljoner dollar, och det har ett företagsvärde på 1,66 biljoner dollar.

Vad säger analytiker om Alphabets aktiekurs?

Alla är hausse på Alphabets aktiekurs. Av de 33 analytiker som täcker aktien har alla utfärdat köpbetyg. Prisintervallet för deras prognos varierar dock kraftigt.

Till exempel behöll Oppenheimer & Co. sitt köpbetyg för fyra dagar sedan med ett prismål på $3 500. Detsamma gjorde Raymond James Financial, men med ett prismål på $3 400.

Senast meddelade Google att de skulle investera 1 miljard dollar i indiska telekom Bharti Airtel, i ett tecken på fortsatt expansion av sin verksamhet. Å andra sidan fortsätter antitrustprocesser att vara ett hot.