Home > Borde du köpa Apple-aktier efter den högsta kvartalsvinsten någonsin?

Borde du köpa Apple-aktier efter den högsta kvartalsvinsten någonsin?

Apple rapporterade sina finansiella resultat för det sista kvartalet 2021. Dess kvartalsvinster gjorde ett nytt rekord, vilket visar att företaget hittat ett sätt att undvika försörjningskrisen.

Apple överraskade återigen marknaderna med sin enastående finansiella prestation. De rapporterade den högsta kvartalsvinsten någonsin i går, ett tillkännagivande som utlöste en kraftig ökning av aktiekursen i eftertimmarna.

Företaget behöver ingen introduktion eftersom det är ett av de mest kända varumärkena i världen. Intäkterna nådde nära 124 miljarder dollar förra kvartalet, högre än föregående år med 11,22%. Dessutom rapporterade Apple högre vinst per aktie än vad marknaden förväntade sig – $2,10 mot $1,89 som var förväntat.

Med tanke på att tekniksektorn har kommit under press på sistone, vilket återspeglas av NASDAQ 100-indexet, som föll med mer än 2 500 poäng, är Apples kvartalsvinster inget annat än imponerande.

Apples aktiekurs sågs högre i förmarknaden

Apples aktiekurs hoppade efter nyheterna, och den ses för närvarande högre med 2,76% i förmarknaden. Investerare jublade det starka resultatet och Morgan Stanley har höjt sitt kursmål.

På tal om analytiker, av de 99 som täcker Apples aktiekurs har 83 utfärdat köpbetyg och 14 har neutrala. Endast 2 analytiker har utfärdat ett säljbetyg för Apples aktie.

Strax före det kvartalsvisa vinstsamtalet bibehöll Wells Fargo sitt köpbetyg med ett prismål på $205. Detsamma gjorde Loop Capital, men med ett prismål på $210.

Apple ger en rejäl utdelning

Apple är ett av teknikföretagen som betalar en rejäl utdelning. De har en femårig utdelningstillväxt på 9,18%, en terminsavkastning på 0,55%, och de ökade utdelningen under 9 år i rad.

Företaget verkar med en bruttovinstmarginal på 41,78% och, vid gårdagens marknadspris, värderades det till 2,61 miljarder dollar. Dessutom nådde företagsvärdet 2,55 biljoner dollar och Apple har över 154 000 anställda.