Home > Borde du köpa Carnival-aktier trots att de missade kvartalsresultatet?

Borde du köpa Carnival-aktier trots att de missade kvartalsresultatet?

Carnival missade både vinst per aktie och intäktsförväntningar för sjunde kvartalet i rad. Men de översta och nedersta linjerna förbättrades jämfört med föregående år, vilket utlöste en ökning av aktiekursen.

Carnival Corporation (NYSE:CCL) är ett amerikanskt fritidsreseföretag baserat i Miami, Florida. Med en portfölj av nio av världens ledande kryssningsrederier, som AIDA Cruises och Costa Cruises, sysselsätter de över 70 000 personer, och det grundades 1972.

Covid-19-pandemin påverkade kryssningsrederibranschen allvarligt. Under vanliga tider besökte Carnivals fartyg över 700 hamnar över hela världen, men det antalet minskade avsevärt under pandemin. Som sådan förlorade Carnival pengar – och fortsätter att göra det.

Företaget rapporterade sitt kvartalsresultat förra veckan, och de missade både EPS och intäktsuppskattningar. Men de översta och nedersta raderna förbättrades, vilket gav investerarna något att jubla över. På grund av det hoppade aktiekursen efter nyheterna och återfick nivån på $20.

Detaljer om resultatet för Q4 FY2021

Carnival förlorade $2,6 miljarder under kvartalet enligt US GAAP-rapporteringsmetoden. Men även om förlusten var väntad, är vissa positiva utvecklingar värda att nämna.

För det första slutade fjärde kvartalet med likviditet på $9,4 miljarder. För det andra ökade intäkterna per kryssningsdag för passagerare med 4% jämfört med det starka 2019, ett år före covid-19-pandemin. Slutligen, med över 60% av kapaciteten nu i drift, är Carnival väl positionerat för den starka sommarperioden.

Dessutom minskade bolaget sina framtida årliga räntekostnader genom sina skuldförvaltningsinsatser, vilket optimerar deras skuldförfalloprofil. Som sådan sänkte de räntekostnaden med cirka $400 miljoner/år.

Å andra sidan är pandemins utveckling fortfarande en risk. Nya varianter, som Omicron, hotar framtida vinster.

Carnivals aktiekurs är nästan oförändrad under året och handlas för $21,20 efter kvartalsvinsten.

Den tekniska bilden ser hausse ut

Aktiekursen hoppade trots att Carnival missade kvartalsförväntningarna. Investerare jublade över det förbättrade resultatet och köpte aktien trots att företaget fortfarande förlorade pengar.

Carnivals aktiekurs ser hausseartad ut så länge serien av högre bottennoteringar fortsätter ur ett tekniskt perspektiv. Sedan den lägsta april 2020 studsade aktiekursen och en ny högre topp bildades under sommaren 2021. Om aktiekursen håller sig över $12, förblir vägen för minsta motstånd på uppsidan, med ett kursmål på $36.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto