Home > Borde du köpa Cintas-aktier efter ytterligare ett vinstslag?

Borde du köpa Cintas-aktier efter ytterligare ett vinstslag?

Cintas (NASDAQ:CTAS) rapporterade kvartalsresultat förra veckan, och de levererade mycket bättre än väntat resultat. Företagets vinst per aktie överraskade till uppsidan med $0,11 och intäkterna ökade med 9,40% på årsbasis.

Cintas är ett amerikanskt företag från Cincinnati, Ohio, som tillhandahåller företagsidentitetsuniformer. Dess kundbas består av företag inom tjänstetillhandahållande sektorer, såsom hälso- och sjukvård, hotell- eller matservice, såväl som inom varuproducerande sektorer, såsom tillverkning och konstruktion.

Företaget redovisade sin vinst för det andra kvartalet av räkenskapsåret 2022 förra veckan, och det levererade högre EPS och intäkter än vad marknaden förväntade sig. De totala intäkterna växte med 9,4% på årsbasis och nådde nära $2 miljarder. Dessutom ökade nettoresultatet med 3,4% jämfört med samma kvartal förra året och vinsten per aktie efter utspädning med 5,3%.

Cintas opererar med en bruttovinstmarginal på 46,51%, mycket högre än sektormedianen på 29,29%. Dessutom är detta ett utdelningsbetalande företag med en femårig utdelningstillväxt på 20,65% och en utdelningsandel på 34,67%. Ledningen höjde guidningen för helåret från intervallet $7,58 till $7,67 miljarder till intervallet $7,63 till $7,7 miljarder.

Cintas tekniska bild ser hausseartad ut

Den tekniska bilden ser också hausse ut. Cintas aktiekurs är upp 23,07% YTD och handlas nära rekordhöga nivåer. Efter ett hausseartat utbrott efter ett stigande triangelmönster fortsatte den att gå framåt i år. Det hausseartade sentimentet bör bestå medan det ligger över det centrala $360-området, speciellt om serien av högre toppar och högre dalar fortsätter. Å andra sidan borde ett fall under $360 ogiltigförklara det hausseartade scenariot.

Vad säger analytiker om Cintas aktiekurs?

Efter Q2-takten höjde flera analytiker sitt kursmål på bolagets aktiekurs. En är Goldman Sachs, som höjde kursmålet till $460. Dessutom behöll de sitt köpbetyg. En annan är Baird, som höjde prismålet till $465 från $425 tidigare och bibehöll sitt "överpresterande"-betyg.

Sammantaget ännu en stark rapport från Cintas, då företaget fortsätter att belöna investerare. Uppskattningarna för Q3 FY2022 EPS är $2,43, men med tanke på att företaget har slagit marknadsuppskattningen under de senaste arton kvartalen i rad, är fördomen att de kommer att göra det igen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto