Home > Borde du köpa CrowdStrike före intäktsrapporten för Q3 FY2022?

Borde du köpa CrowdStrike före intäktsrapporten för Q3 FY2022?

CrowdStrike (NASDAQ:CRWD) är på väg att släppa sitt kvartalsresultat denna vecka. Marknaden förväntar sig en högre vinst per aktie med 23,04% mer jämfört med samma period förra året.

CrowdStrike är ett amerikanskt IT-företag från Sunnyvale, Kalifornien. De tillhandahåller molnlösningar lokalt och internationellt, och de grundades 2011.

Företaget rapporterar sina finansiella resultat för tredje kvartalet 2022 imorgon, den 1 december, klockan 14:00 PST . Marknaden förväntar sig högre vinst per aktie med 23,04% på årsbasis, eller $0,10 under kvartalet och CrowdStrike har rapporterat bättre än förväntad vinst per aktie under de senaste fyra kvartalen i rad. Med tanke på molntjänsternas popularitet bland privatpersoner och företag är chansen stor att den kommer att överträffa förväntningarna även detta kvartal.

Utan utdelning kompenserar CrowdStrike med en imponerande bruttovinstmarginal – 73,88%, högre med 49,04% än sektorns median. Dessutom har aktiekursen stigit med 48% under de senaste tolv månaderna, och den årliga intäktsuppskattningen för 2021 är 860 miljoner dollar, som förväntas stiga med nästan fem gånger till 2026.

Om den prognostiserade intäktstillväxten är imponerande, så är även den beräknade vinsten per aktie det, som förväntas öka med mer än 13 gånger under samma period.

Vad säger analytiker om CrowdStrike-aktien?

Analytiker är hausse på aktiekursen. Av de 72 analytiker som täcker företaget har bara en utfärdat ett säljbetyg. Däremot har 59 analytiker ett köpbetyg och resten ett neutralt betyg.

Senast har Mizuho behållit sitt köpbetyg med ett prismål för CrowdStrikes aktie på $360. Dessutom bibehöll UBS sitt köpbetyg, denna gång med ett prismål på $325. Å andra sidan nedgraderade Goldman Sachs aktien för att hållas, med ett kursmål på $305.

Problemet med dessa nya företag i lovande sektorer, som CrowdStrike, är att de handlar till enorma värderingar, vilket reflekteras ovan av P/E-talet. Men de växer i så imponerande takt att investerare fortfarande är villiga att betala ett rejält pris bara för att vara en del av en sektor eller bransch med uppåtpotential.

Sammantaget kan CrowdStrike se dyr ut här, men aktiekursen konsoliderades under större delen av 2021. Både intäkter och vinst per aktie förväntas öka i snabb takt – mycket högre än sektorsmedianen, vilket delvis motiverar den höga värderingen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto