Home > Borde du köpa Dax-indexet efter bättre tysk PMI-data?

Borde du köpa Dax-indexet efter bättre tysk PMI-data?

Det tyska Dax-indexet handlas med en baisseartad ton idag, trots bättre än väntad PMI-data. Är det dags att köpa under dippen?

Dax-indexet i Tyskland handlas med en baisseartad ton idag och misslyckas med att reagera på den positiva PMI-datan. Tidigare idag kom det tyska PMI Composite Output Index på en 2-månaders högsta, på 52,8. En 2-månaders högsta nåddes också av Services PMI Activity Index, på 53,4.

Å andra sidan är tillverknings-PMI nere på 10 månaders lägsta, men är fortfarande på ett stabilt tal, 57,6. Valutahandlare bör vara medvetna om det faktum att PMI-data tolkas mot 50-nivån – varje tryck ovan antyder en sektor som expanderar, medan ett tryck nedan antyder en sektor som drar ihop sig.

Ur ett tekniskt perspektiv reagerade indexet vid dynamiskt motstånd sett till 16 250 poäng. Den tekniska bilden avslöjar dock en marknad i konsolidering, även om den fortsätter att stiga till en ny all-time high då och då. I vilket fall som helst, när den är över 15 000 biasen förblir den hausse, även om vi kan se mer konsolidering framöver av åtminstone några anledningar, såsom ökande fall av covid-19 eller politisk osäkerhet.

Rädslan för nya lockdowns tynger de europeiska aktiemarknaderna

Trots bättre PMI-data än väntat är de europeiska aktiemarknaderna oroade över hotet om ny lockdown. Vintern har nått Europa och därför tillbringar människor mer och mer tid inomhus. Oundvikligen steg infektionsfrekvensen igen, och trycket på sjukhusen och ekonomin ökar.

I vissa delar av Europa (t.ex. Österrike) är en ny 3-veckors lockdown på plats. I Tyskland uppmanar vissa röster till nya nedstängningar, särskilt med tanke på att julen närmar sig och människor kommer att träffas för att fira med sina familjer.

Politisk osäkerhet tynger också Dax-indexet. Vi får inte glömma att landet efter det federala valet i september fortfarande inte har en fungerande regering. Detta är Europas största ekonomi och därför påverkar det som händer i Tyskland hela den europeiska ekonomin.

Sammanfattningsvis är Dax-indexet tillbaka i konsolideringsområdet men förblir hausse medan det håller sig över 15 000. Varje avbrott över dynamiskt motstånd bör utlösa mer styrka, medan en nedgång under 15 000 avslutar den hausseartade trenden 2021.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto